Natuurlijk schrijven wij regelmatig over hoe je het licht in huis kunt filteren of zelfs buiten houden. Tijdens zonnige zomerdagen is dit ook zeker belangrijk! Maar wanneer de zon wat minder fel en warm is, kan hij juist zorgen voor een aangename lichtinval in huis. Of misschien heb je wel een gebrek aan daglicht. Licht in huis is belangrijk voor je humeur, gezondheid en concentratie. Daarom helpen wij je bij het creëren van zo prettig mogelijk licht in huis!

Te weinig licht in huis

Vind je het te donker in huis en lukt het niet goed om daglicht van buiten in de ruimte te krijgen? Dan is een goed lichtplan noodzakelijk. Wanneer je in de ruimte wil relaxen, bijvoorbeeld in de badkamer, ga dan voor indirecte verlichting. Denk aan spots die naar het plafond en de muren zijn gericht. We hebben nog een slimme tip voor je: een daglichtspot. De hoeveelheid daglicht die via deze spot binnenkomt is vergelijkbaar met de lichtopbrengst van een 60 Watt gloeilamp en geeft het gevoel van een zonnige dag.

Gaat het je om de woonkamer? Dan is het misschien juist wel gewenst om te kiezen voor zo natuurlijk mogelijk licht. Hoe je dit het beste doet? Door het licht te reflecteren! Wit is een kleur die reflecteert. Als je kies voor een witte basis in huis met een lichte vloer, lichte muren en lichte meubelen dan zullen al deze elementen het licht reflecteren. Ook spiegels zijn hierbij een uitkomst!

Te veel licht in huis

Het kan natuurlijk ook nog zo zijn dat je het licht dat binnenkomt niet prettig vindt. In dit geval is het goed om het licht te filteren. In dit geval zijn Plisségordijnen met Top/Down & Bottom/Up mechanisme een uitkomst. Met dit systeem bepaal je zelf welk deel van het raam bedekt wordt door het gordijn, en de gordijnen zijn verkrijgbaar met hoge transparantie!

Lees alles over welke soort binnenzonwering het best bij jou past in onze vorige blog. Wat je wensen ook zijn, en welke vorm je raam ook heeft, wij hebben een oplossing voor je.

Wij zijn expert op het gebied van (binnen)zonwering en raamdecoratie! Dus heb jij problemen met de lichtinval in huis? Dan staan wij voor je klaar met inspiratie en advies. Maak nu een afspraak en we komen bij jou thuis langs om samen tot de beste oplossing te komen.


Meer inspiratie op het gebied van vloer, wand en raam vind je in onze Inspiratie app waar je een persoonlijk moodboard kunt samenstellen.