Zonnige enfrisse interieurideeën

Vandaag begint officieel de zomer en dat zien we terug in de temperaturen deze week. Heerlijk! Helaas laat de zon nog wel een beetje op zich wachten. Om de zomer ook in huis te halen, delen we een aantal tips. Laat de stylist in u los en verander uw interieur eenvoudig in een zonnig en fris geheel. Ook als de zon niet schijnt!

Gebruik zomerse kleuren

Heldere zomerse kleuren zoals geel, roze en groen laten uw interieur stralen als de zon schijnt. Mooi in combinatie met fris wit. Daarnaast zorgen deze kleuren voor een warme en sfeervolle uitstraling als het buiten regenachtig en grijs is. Combineer verschillende tinten van dezelfde kleur voor een ton-sur-ton effect. Door grote oppervlaktes en in het oog springende meubels licht te houden, lijkt een ruimte automatisch groter. Harde kleuren kunt u terug laten komen in accessoires, zoals vazen, kaarsen en kussens.

Beeld: collectie Blend van Eijffinger.

Ga voor lichte raamdecoratie of gordijnen

Heerlijk, als de ramen en deuren weer open kunnen en de zon naar binnen schijnt. In de zomer zijn transparante gordijnen prachtig. Ze worden ook wel vitrage genoemd en filteren het licht, zodat uw interieur een zachte en sfeervolle uitstraling krijgt. Semi-transparante gordijnen laten minder licht door en bieden daarom iets meer kleurnuance. Perfecte gordijnen voor in een woonkamer, maar minder geschikt voor een slaapkamer waar het vooral donker moet zijn. Linnen is ook een mooi materiaal voor in een zonnig en fris huis. De grove structuur geeft een mooie basic uitstraling aan uw interieur.

Beeld: collectie Secco (links) van Eijffinger en gordijnstoffen van NL Label.

Bloemen

Bloemen zijn echte sfeermakers en geven een zomerse touch aan uw interieur. U kunt gaan voor één mooi boeket of losse bloemen verspreiden over verschillende kleine vazen. Met vazen van gekleurd glas zit u dit jaar helemaal goed. Bloemdessins kunt u ook terug laten komen in gordijnen, raamdecoratie en ander textiel. Bij een modern interieur met designinvloeden, passen grote gebaren zoals een fotobehang, terwijl kleine frivole bloemen beter tot hun recht komen in een landelijke en romantische woonstijl. Een bloemenpint wordt minder vrouwelijk, door te combineren met industriële en stoere items.

Beeld: collectie Rice en collectie Blend (Eijffinger).

Mix vrolijke prints

Combineer stippen met strepen en bloemenprints met grafische patronen. Het mixen van prints maakt uw interieur spannender en zorgt voor een exotische tintje. Gaat u voor een bont interieur met vrolijke prints, dan zijn er wel een paar regels waar u zich aan moet houden. Het is verstandig om kleuren te kiezen die dicht bij elkaar in de kleurencirkel liggen, bijvoorbeeld blauw, groen en geel of blauw, paars en rood. Als u teveel kleuren of kleursoorten mixt heeft dat een rommelig effect. Kies bewust voor een kleurenpalet en houdt u daar ook aan. Succes gegarandeerd!

Beeld: collectie Masterpiece van Eijffinger.

Hoe haalt u de zomer in huis?

Wij zijn benieuwd hoe uw interieur eruit ziet in de zomer. Koopt u extra vaak bloemen of werkt u met kleur? Laat hieronder een reactie achter en inspireer ons met uw zomertips!