Woontrends2017

Bent u ook zo benieuwd naar de woontrends voor 2017? Welke kleuren gaan we zien en blijft de kopertrend nog steeds zo populair? Of u de trends nu volgt of niet, stiekem worden we er toch altijd deels door beïnvloed. Daarom zetten wij de belangrijkste interieurtrends voor volgend jaar vast op een rij.

Warme en volwassen kleuren

Zagen we in 2016 vooral pastelkleuren, volgend jaar verdwijnen deze langzaam uit ons interieur. De focus komt meer te liggen op warme en donkere kleuren zoals bruin, terracotta, groen en blauw. Eind oktober riep Flexa de kleur Denim Drift al uit tot Kleur van het jaar 2017. Een mooie blauwgrijs die perfect toe te passen is in diverse woonstijlen.

Patronen en prints

Ook grijpen we weer terug naar de jaren twintig van de vorige eeuw, het tijdperk van de Avant-garde. Grote kleurvlakken, prints en patronen zijn hier onderdeel van. Lef is essentieel! Het gaat namelijk om grootse gebaren, zoals het uitpakken met een opvallend en kleurrijk patroon op de wand. Ook de bohemian print sluit hier goed bij aan. Etnische prints en patronen zullen we steeds vaker zien.

Groen in huis

Het afgelopen jaar deed de Urban Jungle trend al zijn intrede, maar ook volgend jaar zet deze trend nog door. Heeft u nog geen planten in huis? In 2017 kunt u er echt niet meer omheen. Planten en bloemen worden belangrijker dan ooit. Maar de botanische prints zien we ook terug in woonaccessoires en bijvoorbeeld behang.

Natuurlijke materialen

Ze zijn bijna onmisbaar geworden in het interieur: natuurlijke materialen. Zagen we de laatste jaren vooral wol, onbewerkt hout en linnen, volgend jaar kunnen we daar ook kurk en terracotta aan toevoegen. Ikea was een van de eerste die het natuurlijke materiaal kurk in zijn collectie opnam. Niet alleen in woonaccessoires, maar ook als vloer of wandbekleding zien we het nu meer en meer terug.

Meer wooninspiratie? Volg ons op Pinterest.

Credits beeld: 1/2. Flexa 3/4. Eyoba.nl 5/6. Flexa