Woonstijl: Stijlvol& Klassiek

Kijkt u uw ogen uit in een huis met kroonluchters, ornamentenplafonds, klassieke schouwen met veel details en barokke fauteuils? Dan is de woonstijl Stijlvol & Klassiek bij u vast favoriet. Een klassiek interieur straalt luxe en elegantie uit. Die sfeer kunt u ook creëren in uw eigen woning. Kijk maar mee!

Kenmerken woonstijl Stijlvol & Klassiek

Deze woonstijl straalt elegantie uit. De renaissance en de barok zijn een inspiratiebron en vertaald naar een eigentijdse en frisse woonstijl. Dat zien we terug in meubels en verlichting, maar ook in de afwerking. Denk bijvoorbeeld aan gecapitonneerde banken en fauteuils, maar ook aan rijk versierde lambrisering en ornamenten. Barokke stoelen en kroonluchters passen perfect in deze klassieke stijl. Voorheen zagen we in dergelijke interieurs veel donkere kleuren zoals bordeauxrood en dieppaars, maar tegenwoordig mag het wat lichter met naturellen, grijstinten, subtiel zwart en een toefje goud. Gaat u voor een klassiek interieur met een romantische touch, dan doen poederige pasteltinten het goed. Een interieur in de woonstijl Stijlvol & Klassiek heeft weinig harde kleuren nodig, omdat de meubels en details genoeg tot de verbeelding spreken. Luxe, glanzende stoffen en velours worden in een klassiek interieur gecombineerd met leer en hout.

Op de vloer

Bij de woonstijl Stijlvol & Klassiek wordt vaak gekozen voor tapijten of vloerkleden van Desso, Parade of Bonaparte. Bij Desso weten ze als geen ander hoe ze architectuur en design kunnen combineren met de laatste trends. Parade maakt rijke en luxe tapijten van topkwaliteit. Het gaat van kamerbreed tapijt tot vloerkleden op maat. Bonaparte tapijt is in veel moderne en speelse kleuren, dessins en structuren verkrijgbaar en goed te combineren met de rest van uw interieur. Voor een luxueuze woonstijl weet u zeker dat u bij deze merken goed zit. In deze woonstijl wordt er ook vaak gekozen voor donker hout, een visgraatparket of natuursteen. Rijke materialen die een echte aanvulling zijn voor uw interieur.

Op de wand

In deze woonstijl hangen schilderijen aan de muur. Geen klassieke portretten of erfstukken, maar rustige werken die mooi combineren met de kleuren in de rest van het interieur. Op de wand kan een behang met print of een ingetogen kleur toegepast worden. In eigentijdse klassieke interieurs worden veel pastellen gebruikt. Een kalk- of krijtverf past bij de oude en doorleefde stijl en historische uitstraling. Oude tijden herleven met gedecoreerd behang, zoals de collecte Richmond, Westminster of Whisper van Eijffinger. Een behang voorzien van glassbeads speelt met de lichtinval en zorgt voor een subtiele glinstering. Kleine diamantjes zijn verwerkt in het dessin, wat voor een luxueuze uitstraling zorgt. De collectie Chambord van Eijffinger (linksonder) geeft een romantische twist aan de woonstijl Stijlvol & Klassiek.

Voor het raam

Met een beetje geluk heeft uw woning oude houten panelen of luiken voor het raam. Perfect in de woonstijl Stijlvol & Klassiek. Met Jasno® shutters kunt u een soortgelijk effect bereiken. Ze zijn erg geschikt om het licht mee te filteren en bieden veel privacy, maar zijn bovenal mooi om naar te kijken. Lichte raamdecoratie van Luxaflex® of NL Label zien we ook terug in een klassiek interieur. Denk aan mooie stoffen vouwgordijnen of Duette Shades van Luxaflex®. Gordijnen van dikke velours stof of subtiele glans mogen ook gezien worden. Ze zorgen voor een warme en luxueuze sfeer waar we in deze stijl zo naar op zoek zijn.