Woonstijl: Modern& Design

Bij de woonstijl Modern & Design kunt u denken aan een penthouse met rechte lijnen en open ruimtes die met elkaar in verbinding staan of een modern nieuwbouwhuis met een witte basis. De meubels zoals kasten en banken zijn vaak strak vormgegeven en ontworpen in zwart en wit of juist opvallende kleuren. Technische snufjes en gadgets mogen niet ontbreken in dit interieur. Met de woonstijl Modern & Design kunt u meerdere kanten op. Kijk maar met ons mee!

De kenmerken van de woonstijl Modern & Design

In een modern interieur met design zijn altijd een aantal blikvangers te zien. Denk aan mooie designstoel- of bank van Hay, Muuto of Vitra, een kleurrijk behang of een bijzondere vloer die de aandacht trekt. Er wordt gewerkt met zwart en wit, maar ook met opvallende accentkleuren zoals felgeel, rood en blauw. Het is een interieur met strakke lijnen, technische hoogstandjes en luxe materialen. In de woonstijl Modern & Design worden materialen gebruikt zoals beton, marmer, kunststof en glas. In meubels en accessoires wordt veel gewerkt met kleur, maar dat zien we ook terug in vloeren, keukenfronten en raamdecoratie. In moderne interieurs met een minimalistisch gevoel wordt veel zwart, wit en grijs gebruikt. Verschillende stof- en leersoorten worden met elkaar gecombineerd om spannende contrasten te creëren. Deze woonstijl zorgt voor een wereldse en mondaine uitstraling en heeft soms raakvlakken met andere woonstijlen zoals Stijlvol & Klassiek of juist Basic & Puur.

Op de muur

In de woonstijl Modern & Design wordt gewerkt met grote gebaren. Denk bijvoorbeeld aan kunst of een opvallend behang van Eijffinger met veel kleur. Een fotobehang van NL Label past ook goed in deze stijl. Kies daarbij uit de bestaande collectie met afbeeldingen of upload uw eigen foto. Wanden in een kleurtje zien we ook veel in moderne interieurs. Toch hoeft een Modern & Design interieur niet altijd te schreeuwen. In veel moderne huizen wordt ook gewerkt met een volledig witte basis van strak gestucte muren gecombineerd met stalen raampartijen of betonnen pilaren. In dat geval heeft het interieur raakvlakken met de woonstijl Industrieel & Vintage

Op de vloer

In deze woonstijl wordt er gekozen voor strakke elementen en daar hoort bijvoorbeeld een Novilon vinylvloer bij. Een PVC-vloer van Therdex misstaat ook niet in deze woonstijl, net als marmoleum met een betonlook. Deze vloeren ogen strak en spiegelglad: een mooie basis voor een aantal opvallende meubelstukken. Een mooi tapijt van Parade, Desso of Bonaparte past ook in deze woonstijl.

Voor het raam

In strak ingerichte interieurs wordt er vaker gekozen voor raambekleding dan voor gordijnen. De raambekleding collectie van Luxaflex® bevat een aantal modellen die zeer geschikt zijn voor de woonstijl Modern & Design. Luxaflex® Duette® Shades, Luxaflex® Silhouette® Shades en rolgordijnen zijn daar een voorbeeld van. Strakke raambekleding die uitgevoerd kan worden in meerdere kleuren, net wat uw smaak is. Het voordeel van deze raambekleding is dat ze op afstand beheerd kunnen worden vanaf een smartphone of afstandsbediening. Dit heet Luxaflex® Powerview Motorisation. Door het maken van scènes gaat de raambekleding op het door uw aangegeven tijdstip volledig automatisch open en dicht. En daar hoeft u niet thuis voor te zijn. Zo houdt u uw huis koel in de zomer, warm in de winter en kunt u met een gerust hart een avondje uit. Benieuwd wat er inmiddels nog meer automatisch bestuurbaar is in huishoudens? Lees meer over domotica.