Woonstijl: Industrieel& Vintage

Zou u het liefst in een fabriekspand of oude school willen wonen, met bakstenen muren, hoge plafonds, stalen raamkozijnen en als het even kan ook nog een originele gietvloer? Dan kan het niet anders dan dat Industrieel & Vintage uw favoriete woonstijl is. Met een paar aanpassingen kunt u deze stijl ook thuis doorvoeren. Ja, zelfs een nieuwbouwwoning is eenvoudig om te toveren in een industrieel loft. Maak kennis met deze woonstijl die alsmaar populairder lijkt te worden.

Kenmerken industrieel interieur

Stoer en functioneel, daar draait het om bij een industrieel interieur. Geen tierelantijntjes en accessoires, maar juist grote elementen. Een betonnen muur, een oude vloer waar de loop goed zichtbaar is of een versleten leren fauteuil. Intensief gebruik en slijtage geven de ruimte een industrieel karakter! Kleuren die gebruikt worden zijn vaak zwart,- wit- en grijstinten in combinatie met stoere materialen zoals metaal, steen en beton. Denk verder aan een schuifdeur, grafische elementen, oude fabriekslampen, stellingkasten, lockers en trolleys en natuurlijk het gebruik van steigerbuizen.

Wat leg ik op de vloer?

Met de juiste vloer creëert u snel een industriële look. Een verweerde houten vloer of betonnen vloer past perfect bij de woonstijl Industrieel & Vintage. Liever geen gietvloer of beton op de vloer? Forbo heeft een aantal mooie vloeren met een industrieel karakter. Bijvoorbeeld de vloer Walton van Marmoleum of de collectie Selected by Piet Boon. Zacht beton van Novilon is een prachtige pure vloer met een stoer uiterlijk en Aged grey uit de collectie vtwonen pvc vloeren heeft een verweerd uiterlijk waardoor het ook perfect past bij een industriële sfeer. Daarnaast is een Novilon of Marmoleum vloer niet alleen mooi, maar ook nog eens erg vriendelijk geprijsd.

Welke muurbekleding kies ik?

Heeft u thuis geen mooie originele betonnen of bakstenen muur? Geen man overboord, want er zijn tegenwoordig prachtige behangdessins met betonlook of steendessin verkrijgbaar. En dan is er natuurlijk ook nog fotobehang. Geen zin in behang? Verf de wand dan met kalkverf voor een prachtig mat en stoer effect.

Wat hang ik voor de ramen?

Wat betreft raamdecoratie is er veel mogelijk in een industrieel interieur. Vooral de kleur en soort stof spelen een belangrijke rol. Grijs en zwart zijn altijd goed! Denk bijvoorbeeld aan vergrijsde vlinderjaloezieën. Niet doen: een vrolijk bloemetjesdessin. Naast de kleur en soort stof kun je ook spelen met industriële elementen zoals een koperen ring of houten onderlat.

Moodboard maken

Voor het totaalplaatje is het belangrijk om rekening te houden met de magische driehoek van vloer, wand en raam. Staat de vloer wel bij de wanden en matcht de raambekleding er goed bij? Het kan helpen om een moodboard te maken. Of vraag stalen aan bij Ardesch Interiors in Dalfsen, zo kunt u thuis in alle rust kijken hoe de kleur bij u thuis uitpakt.