Kind eninterieur; kindvriendelijkwonen

Wie met kinderen woont of kleinkinderen heeft, herkent het wel: af en toe gaat er per ongeluk een glas drinken om of valt er iets kapot. Dat kan natuurlijk gebeuren. Een huis is geen toonzaal, maar een plek waar geleefd en gespeeld mag worden. Zonder dat u de hele tijd moet opletten of er iets kapot gaat. Gelukkig verkopen wij een heleboel producten die tegen een stootje kunnen!

Vloeren

In een huis waar kinderen leven, kunt u kiezen voor een onderhoudsvriendelijke vloer. Of misschien legt u alleen een kindvriendelijke vloer in de kinder- of speelkamer. U wilt er gemakkelijk een doekje overheen kunnen halen als er een glas limonade is gevallen en niet bang zijn dat er krassen in de vloer komen. Dan heeft u een aantal opties.

Laminaat

Het voordeel van laminaat is dat u het zelf kunt plaatsen. Een budgetvriendelijke optie dus. Het materiaal neemt geen vuil op en daardoor hecht viezigheid bijna niet aan de vloer. Laminaat is gemakkelijk schoon te houden met een stofzuiger of een vochtige doek. Bovendien is een laminaatvloer goed bestand tegen stoten, krassen, vlekken en zonlicht.

Vinyl

Op een vinylvloer kan ook lekker worden geleefd door het hele gezin. Het is waterdicht, slijtvast, stil en door de harde toplaag slijt deze vloer minder snel dan andere vloeren. Novilon en Marmoleum zijn zodoende ook erg geschikt. Autoraces, fietsen en spelen in huis kan op deze vloeren geen kwaad!

Linoleum

Linoleum is in tegenstelling tot vinyl vrij van kunstmatige chemicaliën. Het is één van de meest milieuvriendelijke vloeren die er bestaan. De vloer is eveneens gemakkelijk schoon te houden, dus ongelukjes met verf, klei of limonade zijn geen probleem.

Tapijt

Het is een misverstand dat u geen tapijt kunt nemen als u of uw kinderen allergisch zijn. Wij zijn een groot voorstander van Desso AirMaster for Home. U zou het misschien niet verwachten, maar dit tapijt houdt 8x meer fijnstof aan de vloer vast dan een harde vloer. Een aanrader voor mensen met klachten aan de luchtwegen en astma. Het is vlekgevoeliger dan een harde vloer, maar het is wel lekker zacht aan de voeten. Een vloerkleed is een heerlijk speelplekje en voelt niet koud aan zoals een harde vloer. Mocht er toch iets zijn gevallen, zorg dan dat u er snel bij bent en leg een vochtige doek over de plek. De doek zal de vlek absorberen en in de meeste gevallen is uw tapijt daarna weer als nieuw.

Behang

Behang is een relatief simpele manier om een kinderkamer een andere uitstraling te geven. Een leuk element om een jonge meidenkamer te veranderen in een hippe tienerkamer waar bijvoorbeeld huiswerk gemaakt moet worden. Al behangt u maar een klein wandje: de kamer oogt meteen anders. Behangen wordt steeds makkelijker, doordat u bij een aantal type behang de muur kunt insmeren in plaats van het behang. Zo kunt u gemakkelijk bijsturen als u een foutje maakt. Vinylbehang is erg geschikt voor de kinderkamer en dan met name hard vinyl. Door z’n sterke toplaag is het behang afwasbaar: handig met die kleine handjes die alles aanraken!

Raamdecoratie

Een goede nachtrust is extra belangrijk voor kinderen. Een verduisterend rolgordijn is zodoende ideaal voor een kinderkamer. Doordat er minder licht naar binnen valt, ervaart uw kind minder prikkels. Dat is prettig tijdens het in slaap vallen, maar ook bij het wakker worden. En hopelijk heeft het een langere nachtrust tot gevolg. De Rolgordijnen van Luxaflex® zijn in veel kleuren verkrijgbaar, dus er zit altijd wel een kleur tussen die u en uw kinderen mooi vinden. Handig: de Rolgordijnen en Plissé Shades hebben kindveilige bedieningssystemen. Lange, bungelende koorden zijn verleden tijd. Wel zo veilig!

Kunnen we u helpen?

Wij staan voor u klaar om uw wensen te bespreken. Wij zijn dé specialist op het gebied van vloeren en wand- en raambekleding. We helpen bij het maken van de juiste keuzes, bieden 100% maatwerk zodat u echt krijgt wat u wilt en een zorgeloze service. U vindt bij ons alle bekende A-merken en een prachtig en scherp geprijsd huismerk, genaamd NL Label. Loop eens binnen in de winkel en laat u inspireren!