Welke binnenzonweringpast bijjou?

Er zijn oneindig veel verschillende soorten binnenzonwering op de markt. Allemaal hebben ze verschillende functies, voordelen en nadelen. Het is maar net wat voor soort raam je hebt en welk doel je met de binnenzonwering hebt. Heel begrijpelijk als je niet goed weet waar te beginnen. Wij helpen je daarom een handje in deze blog!

Sfeervolle binnenzonwering

Wil je met raamdecoratie helemaal zelf in de hand hebben hoeveel licht je binnen laat? Dan zijn jaloezieën wat voor jou. Of je nu gaat voor de horizontale variant of de verticale (verticale lamellen zijn helemaal terug van weggeweest), met de stand van de lamellen bepaal je eenvoudig hoeveel licht er binnenkomt. De meest sfeervolle lichtinval creëer je met brede, houten lamellen.

Liever stoffen binnenzonwering? Roljaloezieën zijn de oplossing. Door de twee lagen stof die langs elkaar draaien regel je zelf of er veel, of weinig licht wordt binnengelaten. Ook kan je nog kiezen voor meer of minder privacy door de roljaloezieën omhoog of omlaag te halen.


Binnenzonwering voor dakramen

Voor dakramen is een heel ander soort binnenzonwering geschikt dan voor andere ramen. Voor kantelramen geldt hetzelfde. Rolgordijnen of hangende koorden zijn niet mogelijk bij dit soort raam. Wanneer je zo’n raam opent zullen jaloezieën of een rolgordijn in de weg zitten. Plisségordijnen zijn de oplossing! Dit gordijn kan door de geleiders langs het gehele raam worden verschoven en zorgt voor de perfecte controle over fel zonlicht. Wil je liever helemaal geen daglicht? Ga dan voor een verduisterende variant.

Raamdecoratie voor privacy

Raamdecoratie kan dus zonwering als functie hebben, maar het kan net zo goed zorgen voor privacy! Gelukkig kunnen deze twee functies ook goed gecombineerd worden. Maximale privacy hoeft bijvoorbeeld niet te betekenen dat het donker wordt in huis. Met shutters ga je voor een oplossing waarmee je licht filtert en maximale privacy garandeert. Er zijn oneindig veel opties bij shutters waaruit je kan kiezen. Van scharnierende panelen tot een vouwrail en vele kleuren en materialen. Wij adviseren je graag en meten alles vakkundig voor je op!

Ook als je behoefte hebt aan meer informatie of inspiratie ben je bij ons welkom of komen we bij je langs voor persoonlijk, vrijblijvend advies!


Volg ons ook op Pinterest voor wooninspiratie!