Wat is demeest ideale plekvoor de televisie?

De inrichting van de woonkamer kan vaak voor slapeloze nachten zorgen. Zeker de indeling van het meubilair is lastig. Wij geven vandaag een paar handige handvatten waar u rekening mee kunt houden met de inrichting. Bij de inrichting van de woonkamer is de plek van de tv belangrijk. Wat is de ideale plek? Is het slim om de TV recht tegenover het raam te zetten of juist niet?

Bij het bepalen van de ideale plek voor de tv kunt u denken aan ophangen van de muur, verbergen in een kast of kiezen voor een standaard tv-meubel. Er wordt steeds minder vaak gekozen om de tv in de kast te zetten, de tv mag ten slotte worden gezien. Als u eenmaal de beste plaats bepaald heeft dient de volgende vraag zich aan: wat komt er op de wand achter de televisie? Een kleur, behang of een andere afwerking? Onze stylisten adviseren u graag.

Juiste kijkhoogte televisie
De ideale afstand van de tv is deels afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en oogconditie. Over het algemeen geldt dat de tv op 10 cm per inch afstand moet staan. Dus heeft u een televisie met een beeldscherm van 40 inch, dan is de ideale afstand tot de TV 4 meter. Dit klinkt ver, maar te dicht op de tv zitten is eigenlijk heel slecht voor onze ogen.

Laat u adviseren

Heeft u na het lezen van dit artikel nog altijd geen idee waar u de tv het beste kunt plaatsen? Komt langs in de winkel voor persoonlijk advies. Onze stylisten helpen u graag en denken met u mee over de beste indeling en plek voor de tv.