De voordelen vanvinyl op eenrijtje

Met de aanschaf van een nieuwe vloer speelt altijd de vraag welk type vloer je moet kiezen. Heb je bijvoorbeeld wel eens overwogen om vinyl op je vloer te plaatsen? Met een vinylvloer in huis kies je voor een super veelzijdige vloer. Vinylvloeren voelen zacht en comfortabel aan en zijn bovendien erg stil! Vinyl heeft daarnaast grote gelijkenissen met het populaire PVC en heeft als extra eigenschap dat het verend aanvoelt. Er zijn nog meer voordelen die we graag op een rijtje zetten voor je.

Vinyl voelt warm en verend aan

Het prettige aan een vinylvloer is dat deze dankzij de verschillende lagen kunststof nooit koud aanvoelt. Je kunt dus heel goed op blote voeten door je huis lopen en het niet koud krijgen! Vinyl is zacht en veerkrachtig wat je woning meer comfort meegeeft. Ook met schoenen aan zul je de vering voelen, maak je geen zorgen over deuken door hakken, door de opbouw van de vloer trekken deze altijd weer weg.

Vinyl is gemakkelijk in onderhoud

Dankzij de sterke top- en beschermlaag is vinyl simpel te onderhouden. Mocht er een keer iets over de vloer vallen is dit gemakkelijk weer schoon te maken, de vloer zal er weer snel als nieuw uitzien! Vinyl is ook goed geschikt voor vochtige ruimtes zoals de keuken of badkamer. De unieke bovenlaag zal er altijd voor zorgen dat je niet uitglijdt als je met natte voeten rondloopt. Een extra bijkomend voordeel is dat vinyl in brede stroken wordt geleverd. Hierdoor heb je weinig naden lopen over je vloer. Vuil en stof blijven door het ontbreken van de naden ook niet gemakkelijk liggen op deze vloer!

Vinyl is betaalbaar en goed te monteren

De prijzen van de betere vinylvloeren variëren van € 20,- tot € 30,- per vierkante meter. Het leggen van vinyl is over het algemeen voordelig, het is niet moeilijk en hoeft niet lang te duren. De vloer wordt direct gelijmd op de ondervloer, het is dus ook een vloer die geluid dempt dat van boven of onder komt en geluid dempt dat je zelf produceert. Het is belangrijk dat de ondervloer goed geëgaliseerd is, je zult oneffenheden gemakkelijk zien!

Wij helpen u graag

Hopelijk hebben we je met dit blog een klein beetje verder geholpen in je keuze voor een type vloer. Mocht je nog vragen hebben, loop dan zeker even langs in onze winkel en laat je adviseren door een van onze adviseurs! Volg ons ook op Pinterest voor inspiratie!