De voordelen vanraamdecoratie in dewinter

Dient raamdecoratie alleen om ongewenst daglicht of zonnestralen buiten te houden? Zeker niet! Ook in de winter zijn de voordelen van raamdecoratie heel belangrijk. Bij de aanschaf hiervan is het dus slim om ook hier rekening mee te houden. Wij zetten deze punten voor je op een rijtje.

Houd de warmte binnen

Zonwering heeft grote invloed op de temperatuur in huis. De lichtinval wordt gedempt waardoor er automatisch minder warmte binnenkomt. Maar dit werkt niet altijd zo. Verduisterende rolgordijnen zijn voorzien van aluminium folie aan de binnenkant waardoor ze isolerend werken. Ook plissés zijn isolerend door de stilstaande lucht tussen de stof. In de winter houdt dit de warmte binnen, en in de zomer houdt dit de warmte buiten.
Een tweede voordeel hiervan is dat je minder hoeft te stoken, en daarmee flink bespaart op de energierekening. Win-win!

Bewaar je privacy

Een fijn wintertafereel is een knusse avond op de bank met een goed glas wijn en een goede film of gezelschap. In deze tijd van het jaar zal ons leven zich meer en meer binnen afspelen, en als het buiten donker is dan wordt de inkijk naar binnen groot. Wel zo prettig om in deze gezellige tijden je privacy te bewaren. Iedere vorm van raamdecoratie brengt in meer of mindere mate privacy met zich mee, wij helpen je graag om samen tot een oplossing te komen die bij jou past!

Beheer de lichtinval

Tijdens de donkere dagen van de winter zijn we vaak al voor zonsopgang op weg naar werk en komen we pas weer thuis als het weer donker is. Daarom is het belangrijk om toch zo veel mogelijk daglicht mee te pakken. Een gebrek aan licht zorgt namelijk voor een overmatige productie van het slaaphormoon en een te lage productie van het hormoon cortisol, dat zorgt voor neerslachtigheid en een hongergevoel. Daarom mag raamdecoratie zeker niet afsluiten van de buitenwereld! Een goede oplossing is het Top-Down/Bottom-Up systeem van Luxaflex, waarmee je zelf bepaalt welk gedeelte van het raam wordt bedekt door de raamdecoratie. Zo creëer je altijd de juiste balans tussen lichtinval en privacy.

Hulp nodig bij het vinden van de raamdecoratie die bij jou en je wensen past? Wij zijn expert op het gebied van raamdecoratie en staan graag voor je klaar om samen te kijken naar de mogelijkheden. Om je vanaf de bank al te oriënteren maak je een moodboard in onze inspiratie app, zo weet je al precies wat je mooi vindt!