Veilige raambekledingvoor kinderen

Kinderen hebben een grote nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen. Iets doodgewoons zoals raambekleding kan hierdoor ineens een groot gevaar vormen. Gister werd er een onderzoek naar buiten gebracht waarin de veiligheid van raambekleding voor kinderen aan de kaak wordt gesteld. De uitslag van het onderzoek is schokkend. Daarom vertellen wij u vandaag op ons blog alles over kindvriendelijke raambekleding.

Het onderzoek

Directe aanleiding voor het onderzoek vormden een aantal dodelijke ongelukken in het buitenland met raambekleding, waarbij vooral jonge kinderen betrokken waren. Voor het onderzoek werden 23 sets raambekleding bekeken, waarvan er door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit maar liefst 7 werden beoordeeld als niet veilig. De verkoop van deze producten is per direct verboden. Aan raambekleding zit vaak een bedieningskoord- of ketting. Een kind kan in zo’n koord of ketting verstrikt raken. Veel rolgordijnen en jaloezieën zijn hierdoor gevaarlijk voor vooral jonge kinderen. Het ontbreken van een goed veiligheidsmechanisme tegen ophanging en te lange koorden zijn de twee grootste boosdoeners. Sinds twee jaar is kindvriendelijke raambekleding dan ook verplicht. Volgens de Europese norm EN 13120 moet raambekleding voor in een woning of kantoor voldoen aan bepaalde veiligheidsnormen in verband met kindvriendelijkheid.

Child Friendly: kindvriendelijke oplossingen van Luxaflex

Om te voorkomen dat een kind verstrikt raakt in een bedieningskoord- of ketting is bij de meeste raambekledingen de standaard lengte teruggebracht tot maximaal 1 meter. Maar Luxaflex heeft meer oplossingen op de markt gebracht, van koordloze alternatieven tot elektrische systemen. Wij zetten ze voor u op een rij:

LiteRise

Koorden zijn overbodig geworden met het unieke LiteRise®-systeem. Via de onderlat beweegt u de raamdecoratie moeiteloos omhoog en omlaag. LiteRise® maakt uw raambekleding niet alleen bijzonder veilig, maar biedt tegelijkertijd extra gebruikscomfort en een aantrekkelijke strakke vormgeving.

SmartCord® en UltraLift™

Luxaflex® SmartCord® en UltraLift™ zijn revolutionaire en gepatenteerde koordbedieningssystemen. Deze systemen hebben een intrekbaar koord met een constante lengte waarmee de raambekleding moeiteloos kan worden bediend. Bij het SmartCord® systeem hoeft u bovendien slechts kort aan het koord te trekken om de raambekleding automatisch naar de gewenste positie te laten zakken.

Softraise

Het koordloze Luxaflex® Rolgordijn Softraise systeem heeft een veermechanisme voor eenvoudig en soepel bedienen van uw rolgordijn.

PowerView® Motorisation en elektrische bediening

Veel Luxaflex® producten zijn ook leverbaar met een elektrisch bediening. Hiermee kunt u het product met één druk op een knop bedienen. PowerView Motorisation is hier een zeer goed voorbeeld van. Bijna alle PowerView raamdecoratie werkt op batterijen, en is daardoor gemakkelijk te installeren, onderhouden en bedienen. Met een afstandsbediening of wandschakelaar zijn trekkoorden overbodig. Daarmee verbetert u zowel het gebruiksgemak als de veiligheid voor kinderen aanzienlijk. Er is keuze uit een 24 volt motor of een accu (batterij) motor.

Dakraamproducten, Nano Rolgordijnen en ingespannen modellen

Deze systemen zijn zodanig ontworpen dat ze precies in het kozijn van uw deuren en draai- en kiepramen passen, zodat u geen last meer hebt van loshangende koorden.

Bediening met slingerstang of stok

Een aantal Luxaflex® producten zijn te verkrijgen met een slingerstang of schuifstok. Met de schuifstok kunt u moeiteloos verticale jaloezieën bedienen. Met de speciale, gebruiksvriendelijke stangbediening kunt u uw zonwering omhoog of omlaag halen en zelfs kantelen.

Veiligheids-koordverbinders

De meeste Luxaflex® koordbediende raambekleding wordt standaard geleverd met speciale koordverbinders. Deze breken en ontkoppelen het koord als er kracht op wordt uitgeoefend.

Koord- en kettingbediening

Geeft u de voorkeur aan een koord- of kettingbediening, dan zijn er extra veiligheidsvoorzieningen voor kinderen. Alle Luxaflex® raambekleding worden geleverd met een koord- of kettingbeveiliging.

Laat u goed adviseren

Heeft u regelmatig kleine kinderen over de vloer en twijfelt u of uw huidige raambekleding wel aan alle eisen voldoet of was u sowieso al op zoek naar nieuwe raambekleding? Wij vertellen u graag alles over kindvriendelijke raambekleding en geven u deskundig advies bij uw keuze voor de juiste raambekleding. Kom langs in de winkel of maak een afspraak voor gratis advies voor bij u thuis.

Credits beeld: Luxaflex