Veilige PVC-vloerenvan NLLabel

Er gaan al langere tijd verhalen over de gifstoffen die in PVC-vloeren verwerkt zouden zijn. Dit kan gevaarlijk zijn voor kinderen, zij hebben intensief contact met de vloer wanneer zij kruipen en spelen. Ook voor het binnenklimaat is het belangrijk om een vloer te kiezen zonder gifstoffen erin. Gelukkig kunnen we je garanderen dat onze PVC-vloeren van NL Label helemaal veilig zijn voor jou en je omgeving!

Negatieve effecten

In de NL Label PVC-vloeren worden weekmakers gebruikt om het PVC soepel te houden. Ftalaat weekmakers, waarvan wordt vermoed dat deze negatieve effecten hebben op milieu en volksgezondheid, staan al een tijdje onder druk. Na verloop van tijd komen de schadelijke stoffen vanuit de vloer in de omgeving terecht. Dit is niet alleen nadelig voor de gezondheid en het milieu, maar ook voor de vloer zelf. Zodra de weekmakers uit de vloer verdwijnen neemt de flexibiliteit ervan af. De PVC-vloeren van NL Label bevatten deze schadelijke stoffen niet en zijn dus ook duurzamer! Je krijgt dan ook tot wel 15 jaar garantie.

Organische stoffen

Een ander onderdeel, de Vluchtige Organische Stoffen (VOS), hebben ook effect op de gezondheid. Deze stoffen verdampen gemakkelijk bij kamertemperatuur. Ze zitten in verf- en schoonmaakmiddelen, maar ook in brandvertragers en in sommige weekmakers. Er zijn verschillende normen voor de emissie van VOS. Al onze NL Label PVC-vloeren voldoen aan de strengste Europese normen. Dit vinden wij belangrijk, voor bij jou thuis, maar ook voor het milieu!

Bio-weekmakers

Gelukkig zijn er nieuwe bio-weekmakers die onschadelijk zijn voor milieu en gezondheid. Onze NL Label vloeren hebben deze goede weekmakers, wat blijkt uit het ECO+ keurmerk. Deze stof wordt gemaakt van glucose en kan met behulp van zuur omgezet worden in isosorbide. Qua grootte en stijfheid lijkt deze stof veel op ftaalzuur, de oude weekmaker. Alleen is deze stof niet giftig en biologisch afbreekbaar!

Wil je meer weten over veilige vloeren? Kom bij ons langs in de winkel en we vertellen je er graag alles over. Zodat jij met een gerust hart en een passende aankoop de winkel weer uitloopt!