Veelzijdigfluweel

Het lijkt misschien wat stoffig, maar dat is alles behalve waar! Velvet, velours of fluweel mag niet ontbreken in jouw interieur. In de jaren ’90 was de stof al razend populair, en deze is nu helemaal terug van weggeweest.

Wat is fluweel?

Zoals al gezegd kennen we de termen velvet, velours en fluweel. Velvet is de Engelse term voor fluweel; een geweven stof met rechtopstaande polen van zijde of katoen die zijn meegeweven of afgesneden. Velours is de Franse benaming voor een stofsoort die even naar fluweel werd uitgevonden in Frankrijk. Dit is een zachte stof, maar minder glanzend.

Fluweel in de woonkamer

Een makkelijke manier om deze woontrend door te voeren is natuurlijk door gebruik van kussens met velours hoes eromheen. Een veilige keuze omdat je deze weg kunt leggen wanneer je wilt, maar ook een mooie optie om verschillende kleuren te combineren. Iets gewaagder maar wat we ook veel zien dit jaar, zijn meubels in velours. Een mooie klassieke stoel of bank, of juist een strakker meubel.

Fluweel in de slaapkamer

Fluweel is mooi in vele kleuren, of je nu gaat voor een lichte kleurstelling of juiste warme, donkere kleuren. Ook in de slaapkamer is deze stof dus prima door te voeren! Met een bed met een fluwelen hoofdbord maak je meteen een statement.

Fluweel voor de ramen

Om een hoge ruimte toch warm en gezellig te laten ogen, zijn fluwelen gordijnen de perfecte oplossing. De warme uitstraling van de stof werkt optimaal wanneer deze langs de volledige lengte van het raam wordt geplaatst.

Interieuradvies

Op Pinterest kan je oneindig inspiratie opdoen over de mooiste velours, fluwelen of velvet items in huis. Maak een moodboard, neem deze mee naar de woonwinkel en wij adviseren je graag! Zodat jij met een tevreden gevoel de winkel uitloopt. Maak een afspraak!