Trends voorde kinderkamer

Wie zwanger is en een babykamer gaat inrichten of wie een kinderkamer gaat verbouwen moet een aantal keuzes maken. Gaat u voor een harde of (gedeeltelijk) zachte vloer, wat komt er op de muren en voor het raam en hoe gaat u de kamer inrichten? Wij helpen u een handje door een aantal trends voor de kinderkamer op een rij te zetten.

Rond is het nieuwe hoekig

Rechthoekige ledikantjes en vierkante boxen worden steeds vaker vervangen door ronde varianten. Het mag allemaal wat zachter en vrouwelijker in de baby- of kinderkamer met bijvoorbeeld een ronde reiswieg aan het plafond of een ronde box op wielen. De ronde vormen zien we ook terug in vloerkleden. Leg het kleed naast het bed en uw kind stapt zo op het zachte vloerkleed. Daarnaast is een rond kleed een fijne afgebakende speelplek. Het is een misverstand dat u geen tapijt of vloerkleed kunt nemen als u of uw kinderen allergisch zijn. Wij zijn een groot voorstander van Desso Airmaster for Home. Dit tapijt houdt 8x meer fijnstof vast dan een harde vloer.

Hieronder ziet u beelden uit de behangcollectie Hits4Kids van Eijffinger.

Pastel

Aangezien baby- en kinderkamers meestal niet heel groot zijn, kan hier het beste gewerkt worden met lichte kleuren. Zo blijft de kamer fris en ruimtelijk. Pastellen zijn een goede en gemakkelijke keuze, omdat de kleuren onderling goed te combineren zijn. Door hun zachte karakter, is het ook heel goed mogelijk om er een hele wand mee te verven. Om een harmonieus geheel te creëren, kunt u pastellen ook terug laten komen in accessoires. Helemaal van nu zijn papieren pompons, waaiers en honeycombs, die u op een kast kunt leggen of op kunt hangen aan het plafond.

Over de top

Voor wie durft: mix prints, dessins en kleuren op de kinderslaapkamer. Kies wel voor een palet van twee of drie kleuren, anders wordt de kamer een te bont geheel. Zorg dat de meeste meubels en accessoires aan dit kleurenpalet voldoen. U kunt ook kiezen voor één echte blikvanger zoals een behang met een wereldkaart. Wij verkopen de de behangcollectie Hits4Kids van Eijffinger met unieke afbeeldingen voor aan de muur. Ons huismerk NL Label biedt de mogelijkheid om een eigen foto op speciaal behang te laten afdrukken in bijna elke gewenste afmeting.

Dieren

In de vorm van knuffels, behang, dekbedovertrekken of vloerkleden: dieren zijn een blijvertje in de kinderkamer, maar worden regelmatig in een nieuw jasje gestoken. Egels, vosjes en uilen zijn de laatste tijd graag geziene gasten.

Hoe ziet de kinderkamer in uw huis eruit?

Waar heeft u op gelet bij het inrichten van de baby- of kinderkamer? We zijn benieuwd naar uw overwegingen en natuurlijk het resultaat. Upload hieronder een foto of laat ons weten wat u belangrijk vindt bij het inrichten of verbouwen van de kinderkamer.