Tips voor hetindelen van jehuis

Er komt nogal wat kijken bij het inrichten van je huis. Van kleuren tot woonstijlen en van de vloer tot de raamdecoratie. Wij begrijpen goed dat dit niet niks is. Daarom helpen we je een handje met het volgende lijstje tips voor het indelen van je huis. Waar je misschien nooit over had nagedacht, maar wat wel degelijk een verschil gaat maken!

"Een symmetrische indeling brengt rust"

1. Pas overal in huis dezelfde stijl toe en gebruik dezelfde kleuren en materialen. Leg bijvoorbeeld dezelfde vloer over de hele verdieping en hang overal dezelfde gordijnen op. Deze balans zorgt voor rust en laat je huis groter lijken.

2. Zet niet alle meubels tegen de muur. Wanneer je de bank of de eettafel een halve meter van de muur schuift dan zorgt dit voor een ruimtelijk effect!

3. Een symmetrische indeling brengt rust. Spiegel alles aan elkaar, of zet één voorwerp in het midden en doe aan weerszijden hetzelfde. Dit kun je uitvoeren op grote en kleine schaal, van de fotolijstjes op de muur tot de indeling van de badkamer.

"Hoe meer vloeroppervlak je ziet, hoe groter de ruimte lijkt"

4. Doe iets met onmogelijke hoekjes! Bouw er een kast in, hang er mooie raamdecoratie voor (als er een raam zit) of zorg dat er een mooie vloer ligt. Dit zorgt voor een rustig en functioneel geheel. Wij adviseren je hier graag over!

5. Hoe meer vloeroppervlak je ziet, hoe groter de ruimte lijkt. Wissel zichtblokkerende vloerbedekkers (zoals een bank, kast, keuken) af met zwevende meubels en alles op (dunne) poten en wielen. Zo loopt de vloer zo veel mogelijk door en oogt je indeling lekker luchtig.

6. Houd ramen en deuren vrij voor een ruimtelijk en licht gevoel. Plaats geen meubels en accessoires voor ramen en laat raamdecoratie het daglicht niet tegenhouden.

"Een ruimte met veel harde materialen klinkt snel hol"

7. In een kleine ruimte staan een paar grote meubels veel krachtiger dan meerdere kleine. Kleine meubels zorgen voor een vollere en meer rommelige uitstraling.

8. Voorkom dat alle meubelen in hoogte met elkaar lijnen. Varieer in hoogte, bijvoorbeeld een bank met een hoge kast en een lamp of tafeltje dat qua hoogte daar weer tussenin zit. Ramen spelen hierbij ook een belangrijke rol. Probeer de meubels die hier in de buurt staan, juist niet te laten lijnen met de vensterbank.

9. Ook het geluid in huis draagt bij aan de sfeer: een ruimte met veel harde materialen klinkt snel hol. Voeg voldoende zachte materialen toe, zoals gordijnen. Ook het soort vloer dat je kiest heeft hier invloed op. Ook hier kunnen wij je meer over vertellen.


Voor persoonlijk advies op het gebied van de inrichting van je huis ben je bij ons aan het goede adres. En voor het beste advies komen we zelfs naar je toe! Klik hier om een afspraak te maken. Bij ons in de winkel langskomen kan natuurlijk ook, neem dan je zelfgemaakte moodboard en eventueel foto’s mee zodat wij zo goed mogelijk in kunnen schatten wat uw woonstijl en -situatie is.


Meer inspiratie? Bezoek onze Pinterest.