Tips voor eenindustrieel en vintageinterieur

In onze eerdere blog over de woonstijl Industrieel & Vintage vertelden we al over de muur-, vloer- en raambekleding die bij Industrieel & Vintage past. Nu gaan we wat dieper in op deze woonstijl en hoe je deze kunt toepassen in je interieur!

Er zijn twee belangrijke elementen binnen deze woonstijl en dat zijn de materialen en de meubelen. Voor beide elementen geven wij je tips en inspiratie.

Vintage en industriële materialen

De woonstijl Industrieel & Vintage heeft een ruige uitstraling, in veel gevallen komt dit door de materiaalkeuze. Een betonnen vloer, een houten vloer, of een muur van bakstenen zijn een perfecte basis. Nu zijn dit helaas geen dingen die je zelf kunt regelen. Een van onze interieuradviseurs kan je helpen bij het realiseren van een vloer die bij jou en je stijl past.

Materialen kunnen ook op een andere manier worden ingezet. Denk aan een vintage vloerkleed of een leren bank. Op andere plekken in het huis kunnen verschillende materialen ook worden gebruikt, denk aan houten balken in het plafond of stalen luchtbuizen. Heb je die nou niet in huis? Een andere oplossing is om het staal te verwerken in schuifdeuren. Of in combinatie met hout in een eettafel of grote hanglamp.

De trend met natuurlijke materialen kan in deze woonstijl ook perfect verwerkt worden, grote planten voegen een extra dimensie toe aan de robuuste, grijze kleurstelling.

Vintage meubelen

Kenmerken van meubelen die thuishoren in een industrieel en vintage design zijn groot, stoer, robuust, vintage, enzovoort. Het is helemaal niet erg als deze meubelen eruit zien alsof ze al veel gebruikt zijn. Een leren bank met slijtplekken erop past perfect in de stijl.

Wat ook goed past bij deze stijl is het gebruiken van meubelen voor een ander doeleinde, of meubelen die hierop zijn geïnspireerd. Denk hierbij aan een werkbank die wordt gebruikt als eettafel.

Op zoek naar meer inspiratie voor deze woonstijl? Neem een kijkje op ons Pinterest bord Industrieel & Vintage of maak een moodboard!

Voor nog meer inspiratie en advies kan je een afspraak maken voor persoonlijk interieuradvies bij jou thuis of bij ons in de winkel.