Tips voor eenBasic & Puurwoonstijl

Een Basic & Puur woonstijl saai? Absoluut niet! Super handig juist voor bijvoorbeeld een kleinere woning of een woning met minder lichtinval. Hoe je deze woonstijl verwerkt in jouw woning, dat vertellen wij je in deze blog.

Basic & Puur verlicht je woning

De kleuren die binnen het palet van de woonstijl Basic & Puur vallen zijn niet heel uiteenlopend maar daardoor juist makkelijk te combineren. Lichte kleuren hebben de overhand: wit-, beige- en grijstinten zorgen voor een rustige uitstraling. Bij deze woonstijl is het dan ook erg makkelijk om voor een ton sur ton kleurenpalet te gaan: allemaal kleurtinten die dicht bij elkaar liggen. We vertellen je er alles over in de ton sur ton blog!

Een groot voordeel van deze lichte kleuren is dat ze het licht in de ruimte weerkaatsen. Hierdoor lijkt de ruimte niet alleen lichter, maar ook nog groter dan hij is. Heel belangrijk hierbij is dat er wel voldoende licht binnenkomt. Hier moet geschikte binnenzonwering voor zorgen. Lees hier meer over zonwering of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.

Materialen bij Basic & Puur

De materialen die je gebruikt, maken de stijl helemaal af! Bij Basic & Puur zijn dit voornamelijk natuurlijke materialen. Niet zo robuust als bij de woonstijl Industrieel & Vintage maar juist zachter. Denk hierbij aan wol en linnen: ook weer in lichte kleuren. Op de vloer past een houten vloer het best, maar dan natuurlijk ook weer in een lichte tint. Dit hoeft helemaal geen echte houten vloer te zijn, de prints op PVC en laminaat zijn tegenwoordig zo levensecht dat die ook de gewenste sfeer over kunnen brengen.

Basic & Puur accessoires

Om te voorkomen dat de lichte kleuren je woning kil maken is het slim inzetten van materialen belangrijk. Dit doe je met accessoires! De natuurlijke materialen die hierboven genoemd worden kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan een schapenvachtje over de stoel, een gebreide plaid of kaarsen in pasteltinten.

Onze interieuradviseurs helpen je graag verder! Zij zijn expert op het gebied van vloer-, wand- en raambekleding en komen naar je toe of helpen je in onze woonwinkel. Maak nu een afspraak! Op zoek naar meer inspiratie vanuit huis? Gebruik dan onze inspiratieapp.

Volg ons ook op Pinterest voor wooninspiratie!