5 tips vooreen modern ingerichtkantoor

De laatste jaren zien we steeds vaker dat kantoren worden ingericht als een open kantoorruimte. De tijd van een eigen kantoor of een kamer met zijn tweeën delen lijkt definitief voorbij. Ook hebben vandaag de dag ontzettend veel werkgevers het ‘nieuwe werken’ omarmd. Flexwerkplekken zijn niet meer weg te denken. Maar hoe richt u zo’n open ruimte in zonder dat het een kale, saaie ruimte wordt? Wij geven een aantal tips voor een trendy werkplek!

Kleurgebruik

Kleur heeft grote invloed op hoe mensen functioneren, dus ook op de stemming en productiviteit van werknemers. Voor de inrichting van een kantoorruimte is kleur dan ook van groot belang. Wit is functioneel en zakelijk. Geel, rood en oranje geven energie en stimuleren de creativiteit. Blauw en groen creëren daarentegen juist weer rust. Wilt u de positieve effecten van kleur optimaal inzetten? Ga dan voor een combinatie van verschillende kleuren.

Flexibel kantoormeubilair

Bij het nieuwe werken hoort ook flexibel kantoormeubilair. Denk aan losse elementen en scheidingswanden die makkelijk verplaatsbaar zijn. Ook bureaus en stoelen moeten makkelijk in te stellen zijn voor de juiste werkhoogte. Een goed instelbare werkplekhoogte is erg belangrijk voor de productiviteit van werknemers.

Groen geeft een fijne sfeer

Niets is zo belangrijk als een fijne werkomgeving. Mensen werken efficiënter in een omgeving waar ze zich prettig voelen. Daarom: haal buiten naar binnen. Planten geven een ruimte sfeer én zorgen ook nog eens voor extra zuurstof in de ruimte. Ook warme materialen als hout geven een ruimte sfeer. Met groen en hout creëert u in no-time een fijne én leefbare werkplek.

Rechterbeeld: wallpower Eijffinger

Opgeruimd staat netjes

Kabels en snoeren zijn niet alleen een lelijk gezicht, u kunt er ook nog eens makkelijk over struikelen. Opruimen is sowieso een must voor een efficiënte werkplek. Overvolle bureaus leiden immers alleen maar af.

Akoestiek

Grote open ruimtes hebben vaak als nadeel dat ze erg gehorig zijn. Maar met de juiste wand-, vloer- en plafondbekleding kunt u geluidsoverlast zoveel mogelijk voorkomen. Vooral wat betreft wandbekleding zijn er mooie oplossingen mogelijk. Kom langs bij Ardesch Interiors en ontdek wat er allemaal mogelijk is.