Slaapkamerinspiratie: zo geeftu uw slaapkamereen snelle make-over

In de slaapkamer brengen we veel tijd door, maar de aankleding van deze ruimte wordt nog wel eens vergeten. Het kan ook zijn dat u zin heeft in wat anders en het tijd is voor een frisse wind door uw slaapkamer. De zomer is bij uitstek een periode dat u ruimtes in huis een opfrisbeurt kunt geven. Met een paar slimme ingrepen creëert u snel effect en geeft u een make-over aan de slaapkamer.

Raamdecoratie

Met nieuwe raamdecoratie heeft u snel effect en creëert u een eigentijds decor in elke ruimte in huis. De collectie rolgordijnen van Luxaflex® heeft een aantal verrassend leuke dessins die passen in de hedendaagse interieurtrends. Met hippe grafische dessins in zwart-wit, stippen in romantische pasteltinten of subtiele uni’s geeft u de slaapkamer de sfeer die u wilt. Gordijnen zorgen voor sfeer en warmte in een slaapkamer en zijn verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren, dessins en soorten. Gaat u voor een rustige en serene sfeer, dan kunt u kiezen voor effen gordijnen in een lichte neutrale kleur. Werkt u met veel kleur in de slaapkamer, kies dan voor een uitgesproken gordijn met opvallend dessin. Zorg dat u de kleur afstemt op de andere accessoires in de slaapkamer voor een mooi geheel.

Muren

De muren zijn bepalend voor de uitstraling van een ruimte. Bij een kleine slaapkamer zorgen lichte muren, dat de ruimte groter lijkt. Een of meerdere donkere muren in de slaapkamer zorgen voor een geborgen en knus gevoel. Daarnaast heeft een donkere muur als voordeel dat het langer donker blijft in de ruimte. Handig in een slaapkamer! Een donkere kleur is erg geschikt voor de muur achter het hoofdeinde. Met een behang geeft u in één middag een make-over aan uw slaapkamer. Sneller kan bijna niet! Met een behang met een (grafisch) patroon geeft u een saaie slaapkamer iets meer pit, terwijl een behang in kleur zorgt voor meer sfeer en warmte. U kunt ook kiezen voor een fotobehang, zodat u meer diepte creëert. Eijffinger heeft een ruime collectie in allerlei stijlen en smaken.

Beeld: behang Eijffinger

Vloeren

Een vloer is niet zo snel te vervangen, maar door te kiezen voor een vloerkleed geeft u op een snelle manier een andere uitstraling aan een slaapkamer. Als u een harde vloer in de slaapkamer heeft, is het leuk om te kiezen voor een rond karpet naast uw bed. Het geeft een warme en sfeervolle uitstraling aan uw slaapkamer en zo heeft u nooit meer koude voeten als u uit bed stapt. Daarnaast doorbreekt een rond vloerkleed de rechte lijnen en dat heeft een speels effect. Een rechthoekig vloerkleed kan natuurlijk ook. Het is leuk om aan elke zijde van het bed een exemplaar neer te leggen.

Snelle tips

  • Een bed zult u misschien niet om de paar jaar vervangen, maar met een ander dekbedovertrek geeft u in no-time een andere uitstraling aan uw slaapkamer. Kies voor wit linnen in de zomer of een mooi dessin of patroon, dat zorgt voor wat pit.
  • Vervang een grote kledingkast indien mogelijk voor een luchtig kledingrek en een lage commode met lades. U zult zien dat de slaapkamer hierdoor veel ruimtelijker oogt.
  • Verlichting doet wonderen in een slaapkamer. Kies voor meerdere verlichtingsbronnen voor subtiel sfeerlicht. Twee lampjes op de nachtkastjes en een hanglamp aan het plafond voor als u meer licht nodig heeft.
  • Zorg voor eenheid in de slaapkamer. Kies bewust voor een passend kleurenpalet en laat de kleuren terugkomen in bijvoorbeeld de raamdecoratie of gordijnen, het dekbedovertrek of de muren.