Moodboard van de maandmei: Fris Scandinavisch meteen vleugje groen

Deze maand is het moodboard geïnspireerd op de Scandinavische stijl waar (planten)groen aan toe is gevoegd. Met deze frisse stijl haal je zomer alvast in huis!

Kleurenpalet van dit moodboard

Het kleurenpalet voor een frisse look bestaat uit rustige en neutrale kleuren. Crème en groen gecombineerd met warme aardetinten. Deze kleuren vullen elkaar aan en creëren een eenvoudige en chique ‘vibe’, wat resulteert in een comfortabele en rustgevende look. Het sisal vloerkleed en de patroonstoffen gaan goed samen met de grijze betonlook vloer en voegen zo een rustieke balans toe aan de look.

Met deze stylingtips haal je de frisse look in huis

Hou de basis van je interieur licht! Breng zoveel mogelijk wit, grijs en natuurtinten aan in je interieur voor een Scandinavische look.

Gebruik, om deze stijl te creëren, vooral eerlijke en natuurlijke materialen. Kies bijvoorbeeld voor onafgewerkte houtsoorten, wol en riet. Door zachte materialen af te wisselen met houten meubels zorg je voor een spannende materialenmix in je interieur. Hierdoor voorkom je dat het geheel saai wordt.Woonitems met organische vormen doorbreken de vele rechte en strakke lijnen en zorgen voor een zachte en vriendelijke uitstraling van je interieur. Kies bijvoorbeeld voor een ronde eettafel. De organische vorm staat niet alleen heel gezellig en door de ronde vorm van de tafel kun je de gesprekken centraal houden en je hebt contact met iedereen waar je mee aan tafel zit.Wil je een kleur toevoegen in je interieur? Dan kun je dit goed doen door bijvoorbeeld groen toe te voegen door middel van planten.Licht is een belangrijke factor bij deze look. Zorg voor lichte raambekleding waar voldoende daglicht door naar binnen kan komen.

Meer inspiratie opdoen vanaf de bank? Maak een moodboard met onze inspiratie-app. Wil je liever persoonlijk stylingadvies? Maak dan een afspraak in de winkel!