Moodboard van de maandseptember: De zomer gaatover in de herfst

Nu de zomer stilletjes aan zijn einde nadert en plaats maakt voor de herfst, halen we de inspiratie voor ons moodboard uit de wisseling van de seizoenen. Het kamerhoge gordijn Callisto in de kleur terra uit de nieuwste collectie van gordijnmerk Kobe is de eyecatcher in dit moodboard.

Kleurenpalet van dit moodboard

Het kleurenpalet bevat de warme ‘terra-tinten’ en de lichtere ‘peach-tinten’ gecombineerd met de koelere tint lichtblauw. Het contrast tussen warme en koele kleuren zorgt voor een mooie balans. Zwart is een mooie kleur om in de accenten toe te voegen, zo geef je een eigentijdse en stoerdere look aan het geheel.

Met deze stylingtips haal je de zomerse look in huis

  • Kies je voor seizoensgebonden kleuren in je interieur? Zorg er dan voor dat de combinatie van kleuren die je gebruikt tijdloos is waardoor je gemakkelijk van sfeer kunt wisselen per seizoen.
  • Botanische patronen zijn in op dit moment, zeker grote bladpatronen. Ga voor kamerhoge all-over patronen, zodat de gordijnen naadloos zijn. Een moderne manier om de gordijnen op te hangen, is door gebruik te maken van het wave systeem of door ze op ringen te hangen.
  • Oosterse en vintage karpetten met een ‘gebruikte’ look passen perfect binnen deze stijl.
  • Een warme en rustieke houten vloer gaat heel goed samen met deze look. Echt hout of houtachtige alternatieven zoals bijvoorbeeld pvc? Er zijn verschillende opties wat vloerkeuze betreft. We informeren je graag!
  • Bij kleinere kamers is het belangrijk om de accessoires minimaal af te stylen om een rommelachtige look te vermijden. Vergroot de hoogte van de kamer door de gordijnen vanaf het plafond tot de vloer te laten vallen en zorg ervoor dat de meubels de juiste grootte hebben, zodat ze de kamer niet kleiner maken. Een koele kleur zoals het grijs van de bank, creëert ruimte in de kamer.
  • Mix verschillende stijlen om een eigen unieke combinatie te krijgen.

Meer inspiratie opdoen vanaf de bank? Maak een moodboard met onze inspiratie-app. Wil je liever persoonlijk stylingadvies? Maak dan een afspraak in de winkel!