Kindvriendelijke bedieningvoor jeraamdecoratie

Met het kiezen van de juiste, of voor jou meest geschikte binnenzonwering zijn er een aantal zaken waar je extra rekening mee dient te houden. Heb je bijvoorbeeld kleine kinderen in huis die nieuwsgierig zijn en graag op ontdekking uit gaan? Bedenk dan goed welk bedieningssysteem je kiest! We zetten in deze blog de mogelijkheden voor je op een rijtje. Zo weet je zeker dat je de juiste bediening kiest voor jouw woonsituatie.

Luxaflex® SmartCord®

Een veilige oplossing voor kindvriendelijke raambediening is het Luxaflex® SmartCord®. Het Luxaflex® SmartCord® systeem is revolutionair in de bediening van raamdecoratie. De bediening bevat geen lange draden waar kinderen achter kunnen blijven haken. Kies je voor dit bedieningssysteem dan wordt de raambekleding geleverd met een intrekbaar koord dat constant dezelfde lengte behoudt. Je hoeft maar een keer kort aan het koord te trekken om de raambekleding naar de gewenste positie te laten zakken. Deze vorm van bediening is erg handig wanneer je in huis kleine kinderen hebt.

Andere geschikte bedieningsopties

De meeste producten worden standaard voorzien van een speciale koordverbinder. Deze verbinder breekt en ontkoppelt zodra er bovengemiddeld veel gewicht op komt te hangen. Naast bovengenoemde optie zijn er een aantal andere mogelijkheden om je raambekleding van kindvriendelijke bediening te voorzien.

Zo kun je kiezen voor het LiteRise®-systeem, hierbij beweeg je de raamdecoratie met je hand via de onderlat omhoog en omlaag. Je hebt dus geen koorden meer hangen in huis en je kunt gemakkelijk elke gewenste positie geven aan je raamdecoratie. Deze bediening is erg kindvriendelijk!

Een andere mogelijkheid is de PowerView®-bediening, waarmee je de raamdecoratie ook zeer kindveilig maakt. Met het PowerView®-systeem bedien je alle raamdecoratie elektrisch! Met één druk op de knop bedien je al je producten omhoog of omlaag. Naast de veiligheid die deze bediening met zich meebrengt kies je met dit product ook voor een hoge mate van comfort in huis, je hebt geen omkijken meer naar het handmatig bedienen van je raamdecoratie.

Mocht je, om wat voor reden dan ook, toch niet willen kiezen voor een van bovengenoemde systemen kun je altijd kiezen voor de koord- en kettingbediening. Bij deze bediening geven we graag een aantal tips mee, om je woonomgeving zo kindvriendelijk mogelijk te maken.

  1. Maak het koord of de ketting vast aan de muur met behulp van zogenaamde koordkikkers- en spanners. Zo ben je er zeker van dat kinderen hier niet goed bij kunnen.
  2. Bevestig de koordkikker altijd op een hoogte van minstens 1,5 meter boven de vloer. Zo ben je er zeker van dat kleine kinderen hier niet bij kunnen!
  3. Zorg ervoor dat bedden, wiegen en andere meubilair niet in de buurt van het koord of de ketting wordt geplaatst. Zo ben je zeker van een veilige omgeving voor je kind.
  4. Lees de instructies goed door in het bijgeleverde instructieboekje. Zo ben je er zeker van dat je het bedieningsmechanisme op de juiste manier installeert

Welk bedieningsmechanisme je ook kiest, Luxaflex® biedt een brede keuze uit bedieningssystemen die altijd focussen op veiligheid en gemak. Heb je nog vragen over de verschillende keuzes of wil je graag een persoonlijk advies van een van onze adviseurs? Kom langs in de winkel of vraag een adviesgesprek aan via onze website!