Inspiratie: woonstijl Stijlvol& Klassiek inThe Hoxton

Iedereen heeft een eigen smaak, zo ook als het gaat om woonstijlen. Maar hoe verwerk je die smaak in je interieur? Dat is een vraag waar wij ons dagelijks mee bezig houden, en jou graag mee helpen! Wij hanteren vijf woonstijlen: Basic & Puur, Modern & Design, Industrieel & Vintage, Stijlvol & Klassiek en Lifestyle & Landelijk. Ter inspiratie lichten we alle vijf de woonstijlen een keer voor je toe aan de hand van de inrichting van een hotel in Nederland. Vandaag is The Hoxton uit Amsterdam aan de beurt, helemaal in de woonstijl Stijlvol & Klassiek.

In de 17e eeuw woonde de burgemeester van Amsterdam in het pand aan de Prinsengracht, nu kom je er om te ontspannen in een stijlvol en karakteristieke omgeving.

The Hoxton

De panden waarin het hotel is gevestigd, dateren uit 1895. Deze geschiedenis moest in het design ook terugkomen. De 111 kamers waaruit het hotel bestaat vormen een smaakvol geheel waarin goed is gekeken naar de functionaliteiten van de panden en hoe hier een stijlvol geheel van gemaakt kan worden.

Voel je thuis

De Stijlvol & Klassiek woonstijl wordt doorgevoerd door oude, originele details als draagbalken weer zichtbaar te maken. Ook is er een lambrisering aangebracht met een klassieke touch. En toch voelt het geheel modern aan. Dit hotel is het perfecte voorbeeld van hoe je met klassieke elementen een stijlvol en modieus geheel kan neerzetten.

Donkere kleuren op de vloer en warme kleuren in de meubels zorgen voor een prettige omgeving voor ultieme ontspanning. Een opvallende keuze waardoor je je snel thuis voelt in het hotel.

Hoog huiskamergehalte

Bij binnenkomst in dit hotel voel je meteen een hoog huiskamergehalte. In de inrichting is veel gebruik gemaakt van leer en stof. Het leer geeft de kamers een warm en stijlvol karakter mee en is bijvoorbeeld ook doorgevoerd in het hoofdbord van het bed. De meubels die niet gestoffeerd zijn met leer, zijn bekleed in lichte en donkere kleuren en zorgen voor een extra dimensie. Deze stijlvolle maar moderne inrichting zorgt voor een gevoel van ontspanning waarnaar je in een hotel, maar ook thuis naar op zoek bent.

Is Stijlvol & Klassiek jouw woonstijl, maar weet je niet goed hoe je dit bij jou thuis kunt doorvoeren? Wij helpen je hier graag bij. Maak een moodboard met de beelden die jij het mooist vindt, neem deze mee naar de woonwinkel en we vinden samen de producten die het best bij jou passen.