Inspiratie: woonstijl Lifestyle& Landelijk inLogement No5

Iedereen heeft een eigen smaak, zo ook als het gaat om woonstijlen. Maar hoe verwerk je die smaak in je interieur? Dat is een vraag waar wij ons dagelijks mee bezig houden, en jou graag mee helpen! Wij hanteren vijf woonstijlen: Basic & Puur, Modern & Design, Industrieel & Vintage, Stijlvol & Klassiek en Lifestyle & Landelijk.

Ter inspiratie lichten we alle vijf de woonstijlen een keer voor je toe aan de hand van de inrichting van een hotel in Nederland. Vandaag is Logement No5 uit Assen aan de beurt, waar de woonstijl Lifestyle & Landelijk perfect is doorgevoerd.

Logement No5

Logement No5 ligt in het centrum van Assen. Ruim 5,5 jaar geleden werd het gekocht en volledig opgeknapt door Yvonne en Jos. In eerste instantie was het hun eigen woonhuis, maar vandaag de dag is het een Bed&Breakfast en deze werd zelfs bekroond tot beste van Nederland!

Hoe is de inrichting van jullie B&B tot stand gekomen?

Het grootste deel van de inrichting is door Yvonne en Jos zelf bedacht: “We wilden de originele staat van het pand, dat uit 1881 komt, terugbrengen. De inrichting moest comfortabel en vooral gezellig ogen. Daar hebben we op ingezet en dat is met de huidige inrichting erg goed gelukt!”

Waarom hebben jullie voor dit design gekozen?

“We hebben ons van tevoren afgevraagd, wat voor design pas het beste bij onszelf? Te strak en modern zou niet goed passen. We komen vaak op marktjes en zien daar dan leuke dingen staan die we graag meenemen naar ons Bed&Breakfast. Maar het belangrijkste is de harmonie, het moet voor onszelf goed voelen. We wilden rustige kleuren op de muur, het geheel moest rust uitstralen. Mensen komen hier om te ontspannen, dan moet het design dat ook uitdragen.

Wat zijn voor jullie belangrijke elementen die in het design terugkomen?

“Het gebruikmaken van natuurlijke materialen met grove structuren, bijvoorbeeld hout en steen. We vinden het belangrijk dat wat we kiezen ook daadwerkelijk past bij het huis! We hebben teak-tafels geplaatst en bijvoorbeeld de originele schouw weer laten terugkomen. Dat sluit aan bij het totaalplaatje.”

Waar ben je het meest trots op in het design van jullie B&B?

“We hebben geluk gehad, in het pand lag al een hele gave parketvloer. Die hebben we geschuurd en laten oliën, wat uiteindelijk tot een natuurlijk geheel heeft geleid. We zijn er trots op dat het als geheel heel erg goed past. Het is hier geen showroom van één merk, maar juist een verzameling van zelf gevonden spullen die goed bij elkaar passen. Het ademt uit dat we gastvrij zijn en daar zijn we trots op.”

Benieuwd naar hoe je deze woonstijl bij jou thuis kunt doorvoeren? Je leest er alles over in het Restyle Magazine. Bestel hem nu of lees hem meteen online vanaf de bank. Hulp nodig? Wij helpen je graag bij het vinden van de producten die het best bij jou en je interieur passen. Maak een afspraak of kom bij ons langs in de winkel voor persoonlijk advies!