Hoe helpt goede raamdecoratiemij aan een betereakoestiek in huis?

Met de opkomst van mooie vlakke vloeren in huis, zoals PVC en laminaat komen ook nieuwe onderdelen naar boven waar je rekening mee dient te houden. Misschien heb je in de vorige blog ook al gelezen over onze tips voor betere akoestiek. Wist je dat je met bijvoorbeeld Luxaflex® Duette® Shades ook betere akoestiek in huis kunt realiseren? Laat ons je in deze blog alles vertellen over de beste raamdecoratie voor een goede akoestiek in huis.

Hoe draagt raamdecoratie bij aan betere akoestiek?

Geluid dat wordt veroorzaakt reist altijd door de lucht en dus ook door jouw kamer of woning. Het is aan de producten en meubels die in de ruimte staan om ervoor te zorgen dat het geluid niet blijft doorgalmen, maar wordt opgenomen. Producten op de vloer, op de wand en voor het raam hebben allemaal effect op de akoestiek. Maar, het raam is een van die plekken in huis waar niet alleen geluid op wordt afgezonden van binnenuit, maar ook van buitenaf! Daarom kan een woning vaak hol klinken of veel herrie van buitenaf doorlaten als er niks voor de ramen zit.

Welke raamdecoratie zorgt voor de beste akoestiek?

Een van de producten die jou heel goed kan helpen in het verbeteren van de akoestiek in huis is de Luxaflex® Duette® Shade. Dit prachtige product is niet alleen heel sfeervol en multifunctioneel, maar zorgt er ook voor dankzij de unieke honingraatstructuur dat geluid van buiten ook echt buiten blijft! De dubbele laag die in het product zit zorgt voor dubbele wering van geluid en verbetert in alle opzichten de akoestiek. Duette® Shades zijn daarnaast ook super handig, want je kunt ze op diverse manieren personaliseren naar jouw smaak en voorkeur.

Helpen gordijnen mij ook aan betere akoestiek?

Naast de Duette® Shades zijn ook gordijnen heel geschikt voor het raam om de akoestiek te verbeteren. Gevoerde gordijnen zijn van die pareltjes die perfect helpen voor sfeer en akoestiek. Gordijnen zijn verkrijgbaar in een grote hoeveel kleuren en stijlen, je kunt dan ook gemakkelijk een product vinden dat past bij jouw smaak en stijl!

We willen we jou graag helpen in het verbeteren van de akoestiek in huis. Niks is zo vervelend als een ruimte waarin je elkaar niet meer kunt verstaan, of waarin je continu een bromgeluid hoort. Ben je er nog niet van overtuigd wat het beste product in jouw woning is? Kom dan vooral langs bij ons in de winkel, of maak een afspraak! Dan nemen we de tijd voor je en bespreken we gezamenlijk alles wat voor jouw woonsituatie relevant is.