Het gordijnateliervan NLLabel

Het NL Label atelier mag worden gerekend tot één van de beste van Nederland. Om inzicht te krijgen in hoe we van stof naar gordijn gaan, nemen we je mee naar het atelier van NL Label in Genemuiden.

Stap één: materialen

Als eerste worden de stoffen uitgekozen die geconfectioneerd worden tot gordijn. Ze testen de stoffen op belangrijke punten en bekijken hoe de stoffen eruit zien wanneer deze als gordijn hangen.

Stap twee: productie

Zodra er een bestelling binnenkomt, begint het productieproces. De eerste die met de stoffen aan de slag gaat is de knipster, die op een speciaal ontwikkelde lichttafel de stof kaarsrecht op de juiste maten knipt. Door dit licht komen eventuele weef- en drukfouten gemakkelijk aan het oppervlak. Na het knippen zorgt een banenautomaat dat de verschillende banen stof geheel spanningsloos en op patroon aan elkaar worden gezet.

Stap drie: op maat

Nu de stoffen correct op elkaar aansluiten voorziet het atelier het gordijn van een zoom. Op de inkortmachine wordt het gordijn vervolgens opgehangen. De gestikte stukken stof worden hier nogmaals gecheckt, het eventuele patroon moet vloeiend doorlopen! Als alles nu klopt wordt het gordijn afgesneden naar exact de maten van jouw wens.

Stap vier: afwerking

Na het op maat maken wordt een verstevigingsband geplaatst. De afmetingen, het type plooi en de plooiafstand wordt dan ingevoerd in een machine die ervoor zorgt dat de plooien en verstelbare haken worden geplaatst.

Stap vijf: controle

Het gordijn wordt nu ter controle nog een laatste keer uitgehangen in het atelier. Hoogte, breedte, naden, zomen, plooien en hoeken worden allemaal gecontroleerd. Tot slot wordt het gordijn gevouwen, verpakt en vervoerd naar de winkel.

Zo worden al onze NL Label gordijnen voor jou op maat gemaakt. Kom bij ons langs in de woonwinkel en ontdek ons uitgebreide aanbod in gordijnstoffen. We helpen je graag bij het vinden van het juiste gordijn voor jou.