Groen inhet interieur

De kleur groen kunnen we de laatste jaren bijna niet meer wegdenken uit ons interieur. Is het niet als kleur op de muur of in meubels en accessoires, dan is het wel in de vorm van kamerplanten. Groen is er in vele tinten, van appelgroen tot legergroen en alles daar tussenin. Daarom is er altijd wel een kleur groen te vinden die bij uw interieur past.

Het effect van groen

Groen zorgt voor balans en rust en daarnaast is het een kleur die staat voor optimisme en vertrouwen. Groen kan u energie geven en aanzetten tot actie. Kortom, het is een activerende kleur. Het is een natuurlijke kleur die u mooi kunt combineren met andere tinten. Groen werkt goed als accentkleur, bijvoorbeeld als kleur voor een bank, op een klein muurtje of in accessoires zoals kussens en kandelaren. Groen heeft van zichzelf een koele uitstraling, dus daarom is het mooi om de kleur te combineren met hout. Gaat u voor de frisse uitstraling, dan kunt u groen ook mooi combineren met blauw. Lichtgroen absorbeert daglicht en zorgt voor een warme en gezellige sfeer. Het is daarom een geschikte kleur voor kleinere ruimtes zoals de hal.

Onderstaande beelden komen uit de nieuwe behangcollectie Blend van Eijffinger.

Van mintgroen tot legergroen

Doordat deze kleur zorgt voor rust en evenwicht kunt u groen in bijna alle ruimtes in huis gebruiken. Het beste is wel om rekening te houden met de grootte van een ruimte en de hoeveelheid licht. Een donkergroen combineert mooi met hout, pastellen zoals roze en grijs. Door de matte uitstraling is dit een geschikte tint voor de woonkamer. Een felle appelgroen kunt u combineren met crème, wit en licht hout. Deze tint trekt snel de aandacht en kunt u daarom het beste gedoseerd toepassen. Appelgroen is bijvoorbeeld leuk voor een kinderkamer, een werkkamer of een buitenruimte. Mintgroen is een populaire trendkleur, die u tegenwoordig veel ziet in woonaccessoires. Het is een zachte tint, die prachtig is met pastellen.

Haal buitengroen in huis

Haal buiten naar binnen en zorg voor wat extra zuurstof in huis. Kamerplanten mogen namelijk weer. Denk aan varens, hang- en vetplanten, cactussen of een exotische palm- of bananenboom (ook in kleinere varianten verkrijgbaar). Een mooie kamerlinde of asparagus zijn ook blijmakers voor uw interieur. Heeft u niet zulke groene vingers, dan zijn er ook veel accessoires met een botanisch thema te koop.

Houdt u van groen in uw interieur?

Hoe past u de kleur groen toe in uw interieur? U kunt het ons hieronder laten weten! Of misschien is er wel een ander woononderwerp waar u graag meer over wilt lezen? Reageer en wie weet wijden we er binnenkort een blog aan. We vinden het heel erg leuk om van u te horen! Natuurlijk staan we ook in de winkel klaar om uw wensen te bespreken. Wij zijn dé specialist op het gebied van vloeren, wand- en raambekleding. We helpen bij het maken van de juiste keuzes, bieden 100% maatwerk zodat u echt krijgt wat u wilt en een zorgeloze service. U vindt bij ons alle bekende A-merken en een prachtig en scherp geprijsd huismerk, genaamd NL Label. Loop eens binnen in de winkel en laat u inspireren!