Ga voorduurzaam wonen

Bewust leven is niet zomaar een trend, het is een levensstijl die we onszelf moeten aanleren om zo lang mogelijk te kunnen genieten van onze planeet! Bijkomend voordeel is dat het nog goed is voor de portemonnee ook. Met uw interieur kunt u hier ook aan bijdragen, maar hoe dan?

Duurzame materiaalkeuze

In de blog ‘Haal buiten naar binnen’ werd al gesproken over natuurlijke materialen in het interieur. (Duurzaam) hout, katoen, en vilt zijn voorbeelden van pure, natuurlijke materialen die de natuur minimaal beschadigen en lang mee gaan. Planten zijn natuurlijk de ideale vorm van duurzame decoratie in huis!

Duurzame meubelkeuze

Wanneer u een duurzame keuze wilt maken voor meubelen, kunt u voor tweedehands meubelen gaan, u kunt uw oude meubelen opknappen met een likje verf of u kunt voor nieuwe bekleding kiezen. Gaat u toch voor nieuwe meubelen, laat u dan niet te veel leiden door trends! Ga na of meubelen een lange levensduur hebben en van duurzame materialen zijn gemaakt. Dit hoeft niet te betekenen dat uw interieur helemaal niet volgens de laatste mode kan worden ingericht; trends zijn ook in uw interieur te verwerken door middel van accessoires!

Duurzame vloer

In de woonkamer wordt veel gelopen, het is daarom belangrijk om u in de winkel goed te laten informeren over de duurzaamheid van de vloer! Let goed op wat voor soort materiaal er gebruikt is. Een houten vloer moet het FSC keurmerk dragen; een kenmerk voor verantwoord bosbeheer. Dit hout is geproduceerd volgens strenge regels voor bescherming van de natuur. Ook bamboe, wol en linoleum zijn duurzame keuzes.

Duurzame verlichting

Energie wordt eenvoudig bespaard door optimaal gebruik te maken van daglicht! Wanneer u kiest voor lichte kleuren in het interieur zullen deze het natuurlijke daglicht weerkaatsen. Zo kan overdag het gebruik van kunstlicht zo veel mogelijk worden beperkt. ’s Avonds als het donker wordt zullen er lampen aan te pas moeten komen, belangrijk is om te kiezen voor een duurzame variant. Tegenwoordig zijn spaarlampen gelukkig al lang niet meer zo sfeerloos als dat de eerste uitvoeringen waren, dus geen enkele reden om u nog tegen te laten houden!

Meer wooninspiratie? Volg ons op Pinterest.