Flexa Kleur vanhet Jaar 2018:Heart Wood

De dagen worden korter en we gaan alweer richting de winter, dit betekent ook dat 2018 alweer in zicht komt! Hoewel dit nog erg ver lijkt, heeft Flexa alweer een nieuwe Kleur van het Jaar 2018 benoemd. En het wordt… Heart Wood! Deze kleur geeft elke kamer in huis een rustgevende uitstraling.

Inspiratie achter Heart Wood

Je verwacht het in eerste instantie misschien niet meteen, maar de nieuwe Kleur van het Jaar staat in contact met kalmerende en serene kleuren uit de natuur. Gebruik deze moderne (verf)tint in verschillende kleurencombinaties om voor elke ruimte de gewenste stemming te creëren.

Trends in kleuren

De keuze voor deze kleur van het jaar werd gemaakt door de kleurspecialisten van het Flexa ColorLab in samenwerking met internationale designexperts en trendwatchers. Overal ter wereld merkten zij op dat er steeds meer behoefte is aan huiselijkheid. Heart Wood is de perfecte kleur voor deze mondiale trend omdat hij in verschillende kleurcombinaties een geruststellende, levende of juist rustgevende werking kan hebben.

Een kleur voor elke kamer

De subtiele roze toon van Heart Wood zorgt voor een uitnodigende sfeer, maar door de kleur te combineren met andere kleuren creëer je een stemming die het best bij jou past. Denk bijvoorbeeld aan pittige groentinten of koele blauwtinten. Aardetinten kunnen zorgen voor een warm geheel, en wanneer je het afmaakt met inktblauwe details zorgt dit voor een elegante touch. Of wat dacht je van lichtere kleuren voor een luchtige maar warme sfeer? Je kan alle kanten op.

Voor meer inspiratie op het gebied van kleuren in huis maak je een moodboard in onze inspiratie-app! Wanneer je deze meeneemt naar onze woonwinkel dan leren wij jou zo snel mogelijk kennen, zodat we optimaal kunnen adviseren.