Een upgradevoor detrap

Is je trap toe aan vernieuwing maar wil je niet te veel geld uitgeven? Of verander je het liefst wekelijks iets aan je interieur en heb je daardoor niet zo veel budget? Wij hebben tips voor je waarmee je de trap een upgrade geeft.

Behang op de trap

Met behang maak je eenvoudig een statement op de trap. Een kleurtje, bloemenprint of juist iets grafisch: met behang kan je alle kanten op. Dit hoeft niet per se op de muur, dit kan ook op de trap. Behang het stootbord van de trap zodat je de print niet beschadigt als je op de trap loopt. Wanneer je verschillende stroken behang combineert, creëer je een verrassend effect.

Wat behang doet, kunnen tegels ook doen! Er zijn oneindig veel mogelijkheden en kleuren. Kies voor een Oosterse tegel voor een echt vakantiegevoel.

Verf op de treden

Misschien wel de eerste manier die in je opkomt voor het opfrissen van je trap is een likje verf. Weer is het een optie om ervoor te kiezen om alleen het stootbord aan te pakken, maar met verf kan ook de hele trap aangepakt worden. Om een statement te maken kies je voor een opvallende kleur, maar wil je de trap minder op laten vallen dan ga je voor dezelfde kleur als de muur. Zorg er wel voor dat je een verfsoort gebruikt die geschikt is voor de trap, anders kan je na een week weer met een kwast aan de slag.

Een loper over de trap

Een leuke variatie is de loper. Ga voor een stoffen loper of voor de moderne versie: de geverfde loper. Hiervoor teken je met een liniaal en een waterpas rechte lijnen op de gewenste breedte, plak je ze af met tape en verven maar!

Voor een stoffen loper kunnen we je bij De Binnenhuisadviseurs helpen met inspiratie, advies en service. Maak nu een afspraak!

Meer wooninspiratie? Volg ons op Pinterest.