Drie veel voorkomende vragenover het interieur: wathoren we het meest?

Dagelijks komen wij in aanraking met interieurvragen. De een nog specifieker dan de ander, maar altijd met een diepere laag, namelijk met de behoefte om advies te krijgen en de behoefte om op professionele manier verrast te worden door de mogelijkheden. Wat is er mogelijk bij raamdecoratie als er een afwijkende raamvorm in huis is? Welke kleuren kan ik kiezen in mijn woonstijl? We hebben drie veel voorkomende interieurvragen voor je op een rij gezet.

Hoe hang ik de raamdecoratie op?

Een huis met grote ramen en veel lichtinval is een zegen. We kunnen er dan ook echt van genieten als we bij een van onze klanten zien dat ze met zo veel licht in huis een mooie en serene setting kunnen ontwikkelen. Maar, de grote vraag bij grote raampartijen is eigenlijk altijd: hoe hang ik mijn raamdecoratie op? Neem bijvoorbeeld gordijnen: deze sfeermakers zijn een absolute toevoeging aan je interieur, maar ze moeten wel goed hangen! We zien het vaak gebeuren dat men thuis gordijnen heeft hangen die net niet goed van formaat zijn. En waar plaats je de gordijnen? Een andere veel voorkomende fout is jaloezieën in huis of plissé shades die niet passen bij de rest van het interieur. Kies je voor een binnenhuisadviseur om je te laten adviseren, dan weet je zeker dat je met dit soort vragen niet blijft zitten. Wij voorzien je altijd van een verrassend goed advies dat letterlijk overal aan heeft gedacht!

Welke vloer past bij mijn huis?

Een veel voorkomende vraag over interieur en inrichting is toch wel: welke vloer past in mijn huis? Niet elk huis is geschikt voor bijvoorbeeld laminaat, maar ook niet elk huis kan zo maar een nieuwe vinylvloer geplaatst krijgen. Een van de vragen die we veel te horen krijgen is: wat voor vloer past in mijn huis? Het meest simpele antwoord op deze vraag is eigenlijk tweeledig: hoe gaat de vloer gebruikt worden en waar komt deze te liggen? Er zijn daarnaast nog een aantal vragen die belangrijk zijn in het kiezen van een juiste vloer, die vertellen we je graag in de winkel!

Welke kleuren kies ik in mijn interieur?

Kleur en interieur. Het is een combinatie die elkaar perfect kan aanvullen, maar die elkaar ook perfect kan afstoten. We horen het vaak dat men niet goed weet welke kleuren nu goed passen in het interieur dat ze thuis hebben. Ons beste advies is altijd persoon- en interieurgebonden en dus ook voor iedereen anders! Maar het belangrijkste is dat je durft om kleur te kiezen! Veel mensen houden muren en vloeren vaak in een standaard kleur, zodat het vooral niet te gek wordt. Wij adviseren je om vooral eens een muur een andere kleur te geven, of kies voor een vloer in een andere kleur dan de standaard kleuren! Daarmee geef je karakter aan je inrichting.

Wat voor vraag je ook hebt, bij jouw binnenhuisadviseur ben je altijd aan het juiste adres! We geven graag advies over veel voorkomende vragen, maar we helpen je ook als je juist een hele specifieke vraag hebt! Misschien wil je wel een compleet nieuw interieur? Of wil je misschien iets wat we nog helemaal niet genoemd hebben? Bij Jouw binnenhuisadviseur streven we altijd naar het geven van een verrassend advies!