De voordelen vaneen PVC-vloer opeen rijtje

Van alle vloertypen was de kunststof vloer niet altijd een populaire variant. Dit kwam omdat er wel eens gevaarlijke stoffen in de vloer werden verwerkt. Gelukkig is hier tegenwoordig bij onze vloeren geen sprake van en kan je zorgeloos genieten van je vloer. Zonder bang te zijn voor je gezondheid of die van je kind. (Meer over kindvriendelijk wonen lees je hier!) Maar de PVC-vloer heeft enorm aan populariteit gewonnen en is nu zelfs een echte favoriet. Wij zetten de voordelen van PVC voor je op een rijtje.

Mooie vloer

Het oog wil ook wat. Een bekende uitspraak maar het is zeker waar. De prints op PVC-vloeren zijn niet meer van echt te onderscheiden. Of het nu gaat om een vloer met een print van hout of steen, iedere strook of tegel is uniek en heeft een realistische structuur. Een prachtige basis voor je interieur dus.

Stil PVC

Op het eerste gezicht lijkt het alsof je een mooie houten parketvloer hebt liggen, maar er is toch iets dat de PVC-vloer verraadt: het geluid. PVC-vloeren zorgen voor een minimum aan loopgeluiden, in tegenstelling tot een houten, of stenen vloer.

Geschikt voor vloerverwarming

Van zichzelf voelt een PVC-vloer al warm aan. Dit komt omdat de vloer de kamertemperatuur aanneemt. Nooit meer met koude voeten uit bed dus! Om het nog warmer te maken zijn de vloeren ook nog geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. Vooral een gelijmde PVC-vloer is hiervoor geschikt. Deze is dunner en geleidt de warmte dus beter.

Duurzame vloer

Door de sterke toplaag van een PVC-vloer gaat deze lang mee! De toplaag is slijt- en krasvast waardoor hij niet snel beschadigt en lang mee gaat! Dit is goed voor je portemonnee én voor je gemoedsrust. Het enige onderhoud dat de vloer nodig heeft is een jaarlijkse behandeling met een cleanser. Daarnaast is zo af en toe een dweil erover genoeg. Dit maakt de vloer ook nog eens hygiënisch.

Vervangbare PVC stroken

Mocht er dan toch een strook in de vloer zitten die beschadigd raakt, dan is er nog geen man overboord. Bij een klik PVC-vloer kunnen aparte stroken gewoon vervangen worden waardoor de vloer nog langer meegaat.

Een vloer bestand tegen vochtige ruimtes

Enthousiast geworden over PVC maar ben je op zoek naar een vloer voor in de badkamer of keuken? Geen probleem! PVC-vloeren zijn uitstekend te gebruiken in vochtige ruimtes. Omdat er geen hout in de vloer zit zal deze niet kromtrekken wanneer deze in aanraking komt met water. Een bijkomend voordeel van PVC in deze ruimtes is dat het niet glad zal worden: geen slipgevaar! Voor vochtige ruimtes wordt de klik variant van PVC aangeraden. De lijm onder de gelijmde variant zou namelijk kunnen gaan weken.

De populariteit van PVC-vloeren is dus zeker niet onterecht. Het is een praktische, duurzame vloer met veel voordelen. Ben je nieuwsgierig geworden naar alle mogelijkheden van PVC bij jou thuis? Kom eens bij ons langs in de winkel of maak een afspraak bij jou thuis voor persoonlijk advies.

Volg ons ook op Pinterest voor wooninspiratie!