Creëer warmteen gezelligheidin huis

Nieuw! In samenwerking met Kobe presenteren we u maandelijks een moodboard van de maand. Deze maand trappen we af met een kleurenpalet waarmee u warmte en gezelligheid in huis haalt. Laat u inspireren en ontdek hoe u eenvoudig een comfortabel en aangenaam gevoel in huis creëert.

Natuurlijke tinten & warme stoffen

De herfst is aangebroken en de dagen worden korter en donkerder. De koude gure wind neemt de gevallen bladeren met zich mee. Tijd om wat warmte toe te voegen aan ons interieur. Het moodboard is geïnspireerd op aardse en natuurlijke tinten met okergeel als accentkleur. Met warme stoffen zoals wol en linnen brengt u snel meer sfeer in huis. Mooie kamerhoge uni gordijnen gecombineerd met grove texturen en decoratieve elementen zoals hout, planten en ander groen zorgen ervoor dat deze look perfect bij deze tijd van het jaar past.

Het kleurenpalet

De kleur oker is het stralende middelpunt van het moodboard van de maand november. Okergeel straalt warmte uit en u fleurt er helemaal van op. Door het toevoegen van aardse tinten aan deze kleur creëert u een rustig en warm gevoel in uw interieur. Alle kleuren uit het moodboard zijn op dit moment terug te vinden in de natuur. Denk daarbij aan de gevallen herfstbladeren en het daglicht dat in dit seizoen een andere kleur aanneemt. Oker brengt weer wat zonlicht in ons interieur en dat kunnen we goed gebruiken in deze tijd van het jaar.

Styling tips

  • Kies in een okergeel gekleurde ruimte altijd voor één of meerdere eyecatchers. Denk bijvoorbeeld aan een rustige basiskleur voor de bank en laat de fauteuil er dan uitspringen in okergeel.
  • Liever geen opvallende eyecatchers in huis? Zorg dan voor een neutrale kleurbalans in uw interieur en laat enkel de kussens en accessoires eruit springen in een andere kleur.
  • Pas op dat de kleur oker niet te veel gaat overheersen in uw interieur. Okergeel is prachtig te combineren met basiskleuren als wit, grijs en zwart. Voor een klassiekere look is een combinatie met bruintinten ook een erg mooie optie.
  • Wilt u met stof een rustieke, rustgevende en natuurlijke look creëren in uw interieur? Kies dan voor wol!
  • Linnen stoffen zijn een mooie optie voor de gordijnen en kunnen zowel als basiskleur of als accentkleur worden gebruikt. Zorg voor een mooie balans in kleur bij het kiezen van de gordijnen.

Gratis interieuradvies

Wilt u thuis aan de slag met de kleuren uit dit palet? Wij kijken graag met u mee en helpen met het maken van de juiste kleur- of stofkeuze. Wij adviseren u graag in de winkel of maak een afspraak voor gratis interieuradvies.

Neem voor meer kleurinspiratie eens een kijkje op onze Pinterestpagina.