Blauwinterieurinspiratie

Blauw is hip! Flexa riep het zelfs uit tot kleur van het jaar 2017! Meer daarover leest u hier. Maar hoe neemt u dit kleurenpalet nu op in uw interieur? Daarover meer in deze blog.

Blauw is de kleur van verkoeling en geeft rust, daarom doet de kleur het ook zo goed in de badkamer, babykamer of woonkamer. Maar vergis u niet in de verschillende tinten blauw die er zijn en de impact die deze kunnen hebben op uw interieur!

Stoer blauw

Babyblauw is leuk voor in de babykamer, maar met petrol of jeansblauw creëert u een hele andere sfeer. Door verschillende tinten te combineren ontstaat een speels effect. Dit is al te realiseren met verschillende kussens, plaids, vazen en lampen. Nog een voordeel aan blauw? De universele kleur is zowel voor mannen en vrouwen even geschikt!

Warm blauw

Blauw staat voornamelijk bekend als koele kleur, maar velen kennen de warme kant helemaal niet. Vooral in de slaapkamer kan de kleur goed worden toegepast. Wanneer u een wand of het plafond blauw verft, zorgt dit voor een warm gevoel. Op een muur in een grote ruimte kan de kleur ook zorgen voor een knus gevoel. Wanneer u kiest voor een lamp met een blauwe kap zorgt dit voor een extra warme uitstraling

Blauw in de keuken

Blauw is een kleur die makkelijk op te nemen is in de keuken. Servies, thee-, hand- en vaatdoeken, accessoires, een tafelkleed, alles kan hier blauw kleuren! Een bekende optie is het Delfts blauwe servies, maar er zijn ook vele andere prints beschikbaar. Ook pannen zijn verkrijgbaar in verschillende tinten blauw!

Denim blauw

Naast de muur en de meubels kan de vloer ook voorzien worden van blauw door middel van een vloerkleed! Desso heeft een collectie karpetten uitgebracht met denim als inspiratie! De nieuwe karpettencollectie heet dan ook Desso Denim. Een voordeel aan de collectie is dat hij is gemaakt van gerecyclede garens, onder andere afkomstig van oude visnetten die zijn teruggevonden in de oceaan. Duurzaam en sterk dus; ook niet onbelangrijk!

Combineren met blauw

Natuurlijk is het combineren van blauw met alle tinten blauw een goede optie, maar er is meer mogelijk! Houdt u van meer, of juist minder kleur? Dat kan ook! Met zachtroze wordt er een mooie combinatie gemaakt van stoer en zacht en met okergeel kiest u voor een gewaagde combinatie! Liever wat minder gewaagd? Wit in combinatie met blauw zorgt voor een mooi contrast en brengt balans in uw interieur.

Meer wooninspiratie? Volg ons op Pinterest.