Behangtrends2017

Bent u uitgekeken op die effen muur of wilt u nu eindelijk met kleur aan de slag? Met behang creëert u in no-time een andere sfeer in huis. Maar welke behangtrends gaan we volgend jaar zien in huis? Zet de marmertrend door en komt de focus te liggen op ton-sur-ton kleuren of gaan we juist veel kleur zien? Een overzicht van de behangtrends voor 2017.

De laatste jaren was een licht of wit interieur geen uitzondering, maar nu is het tijd voor meer kleur in huis. Ons interieur wordt volwassen. Lieve pastelkleuren verdwijnen naar de achtergrond en maken plaatst voor warme, donkere kleuren zoals bruin en terracotta. Ook de kopertrend is nu echt voorbij en marmer zullen we ook steeds minder gaan zien.

Denim Drift

Begin oktober riep Flexa de kleur Denim Drift uit tot Kleur van het Jaar. Deze blauwgrijze tint gaan we niet alleen in verf terugzien, maar ook in meubelstoffen, accessoires én behang. De beelden hieronder komen uit de behangcollectie Geonature van Eijffinger.

Liefde voor de natuur

Onder de warme kleuren scharen we ook de kleur groen. Groen is helemaal in. Met planten in huis of een groene muur zit u sowieso goed. Zagen we dit jaar vooral bloemen, bladeren en natuurlandschappen terugkomen in behang. Volgend jaar zal de focus meer komen te liggen op de structuur en vormen. Een voorbeeld hiervan is het behang hieronder met houtstructuur van Eijffinger. Perfect voor een modern interieur!

Terug naar de jaren ’50

Wat we verder gaan zien zijn behangdessins die doen denken aan de jaren vijftig. Denk aan opvallende patronen met ronde vormen zoals cirkels. Ronde vormen hebben een zachte, positieve en optimistische uitstraling. Naast grafische motieven, keert ook de polka dot weer terug.

Behang van Eijffinger

In de nieuwe behangcollecties Geonature en Resource van Eijffinger zagen we de trends hierboven al voorbijkomen. Zo bevat de collectie Geonature vooral dessins met een knipoog naar de periode waarin Art Deco floreerde. Denk hierbij aan exotische materialen (hout, ivoor, goud) en grafische vormen. Resource gaat terug naar de bron en focust op de schoonheid van authentieke materialen zoals marmer, hout, beton en geoxideerd metaal. Zo past het behang hieronder perfect in een Industrieel & Vintage interieur.

Laat u adviseren

Kom gerust eens langs bij een binnenhuisadviseur bij u in de buurt om de behangcollecties in het echt te bekijken. Onze stylisten staan graag voor u klaar met advies en inspiratie. Ziet u het zelf niet zo zitten om een muur te behangen? Onze gediplomeerde stoffeerders hebben een muur binnen mum van tijd strak behangen en zorgen ervoor dat het dessin of patroon netjes doorloopt. Maak snel een afspraak voor gratis interieuradvies.