Behang voorelke woonstijl

Welke wandbekleding het beste bij jou en je interieur past? Dat kan je bepalen aan de hand van de woonstijl die je hebt! Per woonstijl lichten wij voor je toe wat voor wandbekleding hierbij past. Van een behang met een spannend dessin tot een behang met een subtiele structuur.

Basic & Puur

Eenvoud voert in deze woonstijl de boventoon. Een Basic & Puur woonstijl is bijvoorbeeld geschikt als je kleiner woont of je huis niet zo licht is. Door de kleuren op de muur neutraal te houden, oogt een woning groter en lichter. Ga dus niet voor een behang met drukke print of opvallende kleur. Kies liever een lichte kleur met een subtiele structuur. Een Basic & Puur woonstijl is goed te combineren met andere woonstijlen, bijvoorbeeld Industrieel & Vintage. Dit omdat de basis zo neutraal mogelijk is. De rest van het interieur kan dan ingevuld worden zoals jij dat wil.

Modern & Design

In de woonstijl Modern & Design zien we veel grote gebaren. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij of een opvallend behang van Eijffinger met veel kleur. Een fotobehang van NL Label past ook goed in deze stijl. Wanden in een kleurtje zien we ook veel in moderne interieurs. Toch hoeft een Modern & Design interieur niet altijd zo druk te zijn. In veel moderne huizen wordt ook gewerkt met een volledig witte basis van strak gestucte muren gecombineerd met stalen raampartijen of betonnen pilaren. Statement meubels en accessoires zijn dan de eye-catchers in het interieur.

Lifestyle & Landelijk

Een Lifestyle & Landelijk interieur heeft vaak een rustige basis met elementen die eruit springen, zoals opvallende vloertegels of fleurig behang. In het behang komen romantische invloeden terug, vaak zijn de prints geïnspireerd op de natuur met vogels, lieflijke bloemen en zachtgroene bladeren. Als je liever geen hele wand wil behangen, kan je er ook voor kiezen om een houten paneel te voorzien van een mooi dessin. Het geeft een twist aan een interieur en is mooi achter de bank of op een lange wand. Onze collectie van Eijffinger biedt enorm veel keus en bestaat uit behangen met weelderige bloemenpracht tot ingetogen en subtiele dessins.

Industrieel & Vintage

Heb je thuis geen mooie originele betonnen of bakstenen muur? Geen man overboord, want er zijn tegenwoordig prachtige behangdessins met betonlook of steendessin verkrijgbaar. En dan is er natuurlijk ook nog fotobehang. Geen zin in behang? Verf de wand dan met kalkverf voor een prachtig mat en stoer effect.

Stijlvol & Klassiek

In deze woonstijl hangen vaak schilderijen aan de muur. Geen klassieke portretten of erfstukken, maar rustige werken die mooi combineren met de kleuren in de rest van het interieur. Ook kan op de wand een behang met print of een ingetogen kleur toegepast worden. In eigentijdse klassieke interieurs worden veel pastellen gebruikt. Met een gedecoreerd behang met subtiele glinstering laat je oude tijden herleven met een luxe uitstraling.

Om jezelf te helpen bij het bepalen van je woonstijl is een moodboard een perfect hulpmiddel. Neem eens een kijkje op Pinterest of gebruik onze moodboard app! Voor meer inspiratie en advies kan je ook bij ons langskomen, we staan graag voor je klaar.