Allesovervisgraatvloeren

Visgraatvloeren zijn een echte eyecatcher in de ruimte. Een visgraatvloer, ook wel walvisvloer genoemd bij gebruik van brede planken, zorgt voor een klassieke en stijlvolle uitstraling met een moderne twist. Door de verschillende maatvoeringen en materialen heeft u zelf ook inbreng in de uitstraling die uw vloer heeft. Eén ding is zeker: een visgraatvloer geeft karakter aan uw interieur.

Visgraatvloer: massief hout

Het verschil tussen een visgraatvloer van massief hout en van parket is met het blote oog lastig te zien. Toch is er een belangrijk verschil, namelijk dat een massief houten vloer niet gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Vaak wordt om deze reden aangeraden om voor een parketvariant te gaan. De toplaag van parket is namelijk ook van massief hout!

Visgraatvloer: parket

Wanneer u kiest voor een visgraat van (lamel)parket dan zitten hier een aantal voordelen aan verbonden. Onder andere dat deze, zoals eerder genoemd, in combinatie met vloerverwarming gebruikt worden. Daarnaast is een parketvloer makkelijker te leggen, hoeft u een parketvloer niet te oliën en vernissen en hij is mee te verhuizen naar uw nieuwe huis.

Visgraatvloer: PVC

Velen zullen een visgraatvloer alleen kennen in houten uitvoering maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. PVC is zeker geschikt voor het leggen van een visgraatvloer. De nieuwste technieken zorgen ervoor dat de planken niet van echt hout te onderscheiden zijn en dus wel voor de mooie uitstraling zorgen. Daarnaast is PVC onderhoudsvriendelijk, geschikt voor vochtige ruimtes en net als parket geschikt voor vloerverwarming.

Visgraatvloer: leggen

Ook al gaat u voor de uitvoering in PVC, het is nog niet makkelijk om een visgraatpatroon zelf te leggen. Een kleine afwijking in het begin kan zorgen voor grote kieren aan het einde. Het is daarom verstandig om de vloer te laten leggen door een expert. Wij van de Binnenhuisadviseurs komen graag bij u langs om ervoor te zorgen dat uw vloer perfect wordt gelegd. Ook komen wij van tevoren graag bij u langs voor gratis en vrijblijvend op het gebied van visgraatvloeren. Lees hier meer.

Meer wooninspiratie? Volg ons op Pinterest.