Alles overhouten jaloezieën

Ze houden ‘s zomers de warmte buiten, ’s winters de warmte binnen en ze passen in nagenoeg elk interieur door de vele kleuropties. Houten jaloezieën zijn een prachtige manier van binnenzonwering en ze passen perfect in de interieurtrend met natuurlijke materialen. Wij vertellen je er meer over in deze blog.

Natuurlijke lichtinval door houten jaloezieën

Het grote voordeel van houten jaloezieën tegenover jaloezieën van een ander materiaal is de natuurlijke kleur van het daglicht dat naar binnen valt. Wanneer de lamellen half open staan dan komt er een warme kleur licht naar binnen. In de woonkamer zorgt dit voor een uitnodigende sfeer en in de slaapkamer zorgt het ervoor dat je prettig wakker kunt worden in zacht licht.

Een ander groot voordeel van houten jaloezieën is dat ze weinig stof aantrekken en makkelijk te reinigen zijn. Een onderhoudsvriendelijke keuze dus!


Waar je op moet letten bij het kopen van houten jaloezieën

Is je keuze op houten lamellen gevallen? Dat begrijpen we! Er zijn een aantal keuzes die gemaakt moeten worden waarmee je van tevoren rekening kan houden. Er zijn bijvoorbeeld verschillende breedtes van lamellen verkrijgbaar. Extra brede lamellen houden het licht extra goed tegen en geven een stoere uitstraling, er zit vaak wel een hoger prijskaartje aan verbonden.

Een andere knoop die doorgehakt moet worden is of je gaat voor een ladderkoord of voor een ladderband. Ladderkoorden zijn dunne koorden waarop de lamellen rusten en ze zijn gemaakt om zo min mogelijk op te vallen. Ladderbanden zijn tussen de 25mm en de 38mm, het voordeel hiervan is dat ze de sleufgaten van de lamellen afdekken. Verder is het aan jou welke soort bij jou en je interieur past. Een voorbeeld van een koord en een band vind je hieronder.

Houten jaloezieën in de trend met natuurlijke materialen

Vorig seizoen waren het de zachte kleuren en nu zien we steeds meer robuuste materialen terug in het interieur. Houten jaloezieën passen goed tussen de houten meubelen en de planten die thuishoren in deze trend die het meest past bij de woonstijl Basic & Puur.

Wil je een passend advies over welke jaloezieën bij jou en je leefstijl passen? Kom langs in de winkel of maak een afspraak voor gratis interieuradvies en maak kennis met onze uitgebreide collectie en onze uitstekende service.

Meer wooninspiratie? Volg ons op Pinterest.